6 d’octubre del 2017

Oposicions: És l'hora de concretar!



Avui  divendres 6 d’octubre  s’ha reunit la Mesa sectorial per concretar la convocatòria d’oposicions recollida a l’acord del Govern amb els sindicats del 31 de gener. Malauradament no podem informar ni de les especialitats que  es convocaran, ni de les dates de les proves ni tampoc de quan es publicarà la convocatòria, tot i que el Departament ha  manifestat la intenció de convocar-la abans de la finalització del trimestre.

El Departament, però, ha fet una proposta de possibles especialitats a convocar. Els sindicats de la Mesa hem fet diferents aportacions respecte a l’ampliació del nombre d’especialitats que ha estat acceptada el que comportarà, però, una reestructuració de les places per poder  donar resposta a aquesta demanda i per tant haurem d’esperar uns dies per conèixer les especialitats i el nombre de places que es convocaran de cada una d’elles. Sí que ens han comunicat que hi haurà adquisició de noves especialitats de les especialitats convocades, decisió que celebrem perquè era una reivindicació de CCOO.

Sobre la data de realització de les proves el Departament inicialment proposava fer-les a finals de juny per no destorbar l’organització dels centres. Però  han manifestat la dificultat de poder gestionar aquest procés d’oposicions amb les adjudicacions d’estiu i  seguidament ens han posat sobre la taula la possibilitat de que les i els  opositors que aprovin no prenguin possessió com a funcionaris en pràctiques fins al curs següent, fet que CCOO hem rebutjat enèrgicament. Entenent  les dificultats administratives, CCOO hem proposat que s’avancin les proves coincidint en dissabtes per facilitar la gestió, proposta que serà valorada pel Departament.

CCOO hem denunciat la indefinició d’aquesta convocatòria tenint en compte que l’acord es va signar el 31 de gener  i que des de CCOO vam demanar que es complissin els terminis establerts en les convocatòries de les meses. És per això que hem exigit  al Departament que la convocatòria surti al més aviat possible i serem insistents en la convocatòria d’una mesa immediata per tancar definitivament els aspectes que la  definiran.


En precs i preguntes CCOO i els altres sindicats  hem demanat l’obertura de la borsa  davant les dificultats que hi ha en les substitucions en algunes especialitats. El Departament ens ha anunciat que aquesta obertura es farà efectiva molt aviat. CCOO   hem insistit que l’obertura de la borsa es faci extensiva a totes les especialitats docents, però el departament ha respost que només obriran aquelles especialitats que hi hagi manca de personal. També hem recordat al Departament que l’acord del 31 de gener hi havia una partida de 3 milions d’euros per formació i els hi hem demanat que es tingui en compte la participació dels sindicats representats en la mesa en la seva  definició.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada