24 de juliol del 2017

CCOO denuncia que el Govern del PP incompleix les recomanacions europees en matèria educativa


Demana a la Comissió Europea que insti a l'Executiu a assegurar l'equitat

CCOO denuncia que el Govern del PP incompleix les recomanacions europees en matèria educativa



El sindicat exigeix recuperar en una legislatura el 5% de la inversió perduda i el desenvolupament de polítiques educatives que contemplin l'atenció a la població més desfavorida, entre unes altres.



El Govern del PP no solament legisla contra el patrimoni comunitari, sinó que també ho fa contravenint la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. En una reunió mantinguda el passat 18 de juliol entre sindicats del sector públic i representants de la Comissió Europea a Espanya, la Federación d'Enseñanza de CCOO va denunciar aquest i altres aspectes, com l'incompliment de les recomanacions europees en matèria d'educació i altres polítiques socials d'acompanyament; la deterioració de l'equitat; la pèrdua de més de 9.000 milions d'euros d'inversió; les retallades de plantilla que han destruït desenes de milers de llocs de treball; el minvament salarial que ha reduït el poder adquisitiu dels i les professionals de l'ensenyament; o l'esforç escomès per les famílies, als qui les retallades els ha costat gairebé 3.000 milions d'euros. 


A més, va recordar que l'Executiu ja ha compromès en el seu pla d'estabilitat pressupostària reduir la inversió en educació fins a un 3,7% del PIB per a l'any 2019, davant la passivitat de les institucions europees. 

Amb vista a l'elaboració del proper informe “Anàlisi País” (“Country Report”) que fonamenta les recomanacions específiques dins del Semestre Europeu, CCOO ha demanat a la Comissió Europea que insti al Govern a assegurar el dret a l'educació de qualitat i a l'equitat com a principis rectors del nostre sistema educatiu, i a desenvolupar polítiques que contemplin l'atenció a l'alumnat més desfavorit. Així mateix, exigeix recuperar en una legislatura el 5% de la inversió perduda i a mitjà termini aconseguir el 7%; els drets socials i laborals furtats; i l'ocupació destruïda, així com l'actualització de les plantilles.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada