23 de març del 2015

Delegats i delegades de CCOO Universitat es tanquen a la secretaria d’universitats i recerca



CCOO reclama un compromís de manteniment de les plantilles, l’extensió al PAS de la taxa de reposició i el reintegrament de la part meritada de la paga extra de 2012.


Imatges de la manifestació:


Dilluns 23 de març de 2015, a les 13 hores, ha començat una reunió ordinària de la Mesa d’universitats. En aquesta reunió, CCOO ha plantejat tot un seguit de reivindicacions mínimes que creiem són imprescindibles per a garantir el servei públic que presta la universitat.

CCOO creiem que és urgent i necessari:

- que la possible aplicació del decret de 3+2 garanteixi el manteniment de les plantilles tant docents com de Personal d’Administració i serveis, tant pel que fa al seu número, com a la l’administració General de l’Estat a Catalunya necessària qualitat contractual.

- que la taxa de reposició que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat permet a les universitats públiques fins al topall del 50% sigui aplicada tant al PAS com al PDI, donat que o hi ha cap impediment legal per fer-ho

- que el retorn del 24,01% d’allò que ens van treure de la paga extra del 2012, es faci de manera íntegra, tal i com es va acordar a la Mesa de Funció Pública i com es farà per a tots els treballadors públics d’altres comunitats autònomes i de l’administració General de l’Estat a Catalunya.

Les universitats i el representant de la Generalitat a la mesa han respost negativament a totes les nostres demandes i per això hem pres la decisió de tancar-nos.

Aquesta tancada s’emmarca en les mobilitzacions que diferents membres de la comunitat universitària d’arreu de l’Estat protagonitzaran demà contra l’aplicació de les reformes del decret 3+2 i en defensa de la universitat pública.

CCOO tenim previst perllongar aquest tancament fins a les 11 hores del 24 de març. A aquesta hora, hem convocat una manifestació que sortirà de la seu de la Secretaria d’Universitats i Recerca, per a dirigir-se a la plaça Universitat de Barcelona, on confluirem amb altres organitzacions d’estudiants i treballadors que es manifestaran pel mateixos objectius.

Fem una crida al conjunt de la comunitat universitària i al conjunt de la ciutadania a participar activament en aquestes convocatòries.


Atenció última hora!!

La representació del sector d’Universitats de CCOO que està tancada des d’aquest migdia en la Secretaria d’Universitat i Recerca ( Via Laietana, 2, Barcelona) vol informar als mitjans de comunicació que des de l’Administració de la Generalitat no s’està permetent ni l’entrada de professionals dels mitjans de comunicació per cobrir la informació, ni la sortida del portaveu dels representants tancats per informar de les raons de la protesta. Des de la Federació d’Educació es critica aquesta actitud ja que l’edifici on s’està produint la tancada és un espai públic i es reclama que es faciliti la realització de les tasques informatives tant dels professionals dels mitjans de comunicació que ho demanden com dels representants dels treballadors tancats en aquestes dependències.









Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada