16 de març del 2015

1a Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària està formada per un col·lectiu de persones individuals i un conjunt d’entitats que hi donen suport.

A les persones i organitzacions que formem part de la Plataforma ens uneix la preocupació per l’evolució del nostre sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i el model de societat que se’n deriva.


Recull de la 1a Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa


Contents i exhausts després de l'èxit de la 1a Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa, amb gairebé 200 assistents i una gran qualitat en les ponències, recuperem el butlletí allà on l'havíem deixat. Moltes novetats i qüestions fiscals que ens afecten i que creiem que val la pena que n'estiguem, més que mai, informats.

L'opinió de la Plataforma:
·      Guía senzilla para entender la 'lista Falciani'. Miguel Angel Mayo
·      El coste de la corrupción política. Miguel Angel Mayo

Notícies fresques:
·      Andorra seduce a las empresas. El País
·      El fraude de la pasta fresca. El País
·      Gran premi d'Andorra. Francesc Serés a El País
  
Recull de la 1a Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa

"Héroes y villanos":
·            Llum i taquígrafs, el blog de la comissió d'investigació sobre frau fiscal del Parlament de Catalunya.
·            Antoine Deltour, campanya de suport a qui va filtrar la informació de LuxLeaks

"La xifra del trimestre" - al 2016, l'1% de la població tindrà el 50% de la riquesa mundial. (The Guardian - Oxfam Intermon)


Anota a l'agenda - Estrena de "La il·lusió fiscal, poques llums i moltes ombres en la fiscalitat de les grans empreses” - Als Cinemes Texas el proper dilluns 16 de març a les 20h - Amb la participació de la Plataforma - No hi faltis!




Miguel Ángel Mayo

La lista Falciani es un documento filtrado en 2008 que contiene el nombre de 106.000 clientes con cuentas opacas residentes en 203 países distintos. Entre ellos figuran personajes de primer nivel del mundo empresarial, de la nobleza y del espectáculo. Pero también figuran traficantes de droga, diamantes e incluso señores de la guerra cuyas ganancias estaban a buen recaudo gracias al secretismo bancario suizo. En total, las personas que figuraban en la lista acumulaban algo más de 102.000 millones de dólares. Según fuentes policiales, la información extraída de HSBC ha sido clave para tirar de la manta en la red de blanqueo de capitales de Gao Ping, la trama Gürtel o los papeles de Bárcenas. Seguir llegint 



Josep Lluís Pérez



El passat dissabte 24 de gener del 2015, tingué lloc la 1ª Jornada per una Fiscalitat més Justa. Va ser un gran èxit i a mi em va portar al cap una idea: el capitalisme, ens acabarà ofegant?


El professor Salvador Giner, en un llibre que anomena el futur del capitalisme, diu que el gran instrument d’aquest per defensar-se dels seus enemics, és la capacitat de innovació. Cap altre sistema s'ha recolzat tant en aquesta capacitat. Alguns han arribat a dir que el capitalisme és innovació. També s’ha dit que sense innovació no hi ha progrés i què el progrés és el futur. Ara bé, el capitalisme és injustSeguir llegint.




Antonio Fuertes



La Unión Europea se ha construido como espacio financiero sin fronteras y sin autoridad reguladora como tal, por lo tanto descontrolado, al BCE no se le otorgan atribuciones en este sentido. Dejando el sistema financiero europeo al arbitrio de los mercados.


Las políticas comunes neoliberales de los tratados de la UE han sido firmadas y ratificadas por los estados sin apenas debate. Estas han prescrito la absoluta libertad en los movimientos de capital en el interior y con el exterior de la UE. Al mismo tiempo dichas políticas permiten y avalan la actividad opaca de los paraísos fiscales del entorno europeo, conectados al servicio del poder global de las finanzas y las corporaciones globales. Seguir llegint



Miguel Angel Mayo

En el mundo, se pagan cada año más de un billón de dólares estadounidenses (US$1.000.000.000.000) en sobornos. Estos datos figuran en un estudio realizado por el Instituto del Banco Mundial y se refieren al bienio 2001-2002. Dicho estudio, publicado por primera vez el 8 de abril de 2004, extrae una conclusión clara: “Un país con un ingreso per cápita de US$2.000 que combata la corrupción, mejore la gobernabilidad y el imperio de la ley podría esperar que sus ingresos aumentaran a US$8.000 per cápita en el largo plazo”. Ha pasado algo más de una década desde la realización de aquella investigación, pero estamos en condiciones de afirmar que la recomendación no se ha tenido en cuenta y que la situación, lejos de remitir, amenaza con expandirse.  Seguir llegint.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada