12 de febrer del 2015

Empleats públics: Pla de pensions per al personal de la Generalitat de Catalunya

El Pla de Pensions de la Generalitat: Existeix!



Per cinquè any consecutiu, l’Administració incompleix el seu compromís d’aportar un 0,5% de la massa salarial en el Pla de Pensions, però el Pla continua i us informem de la seva revalorització, i de l’evolució econòmica que està seguint aquest. En l’Annex que us adjuntem, posem en balanç el 2014, i també s’informa dels descomptes i promocions que ofereix La Caixa, ja que es l’entitat que gestiona el Pla de Pensions.


Fent memòria:

Aquest Pla es constituí al 2005, i l’administració aportà capital els cinc primers anys, és a dir, fins al 2010. Tot i així, sumant el capital acumulat, més les aportacions voluntàries materialitzades en forma de participis que es donen com a sistema d’estalvi i desgravació i la mobilització delsPlans de Pensions particulars al pla comú fa que hi hagi un patrimoni acumulat al voltant dels 280M€.

L’aportació de l’administració, al igual que el Fons d’Acció Social, està dins de les retribucions en espècie de les quals els últims cinc anys la Generalitat ha deixat d’abonar.

La gestió del Pla la realitza VidaCaixa, i el capital acumulat ha passat de CaixaBank a CECABANK. La Comissió de control del Pla de Pensions està composta per 20 persones, 10 en representació de l’Administració i 10 en representació del sindicats per criteris proporcionals representatius.

Per qualsevol dubte o consulta relacionada amb el Pla de Pensions, existeix l’Oficina del Partícip on s’hi pot dirigir tots els treballadors de la Generalitat.

Per qualsevol dubte, consulta o proposta també us podeu dirigir a Josep Mª Isun Ferrer, delegat de Educació de CCOO, al següent email: jmisun@ccoo.cat

Barcelona, Febrer 2015.

************************************



************************************

EL PLA DE PENSIONS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA TANCA L’ANY 2014 AMB UNA RENDIBILITAT DEL 7,27%

El Fons de Pensions de la Generalitat de Catalunya va tancar el passat exercici 2014 amb una rendibilitat anual del 7,27%. Aquesta rendibilitat és fruït, entre d’altres, de la bona feina feta pels representats de CCOO i de la resta de membre de la Comissió de Control del Pla de Pensions de l’àmbit de la Generalitat de Catalunya , que amb un principis clars de seguretat i responsabilitat social i amb una gestió molt prudent del risc, han treballat per defensar els interessos dels empleats públics.
Us volem recordar que durant l’any 2014, i com a conseqüència de les retallades que ha imposat el Govern de la Generalitat als seus empleats públics no es va realitzar cap aportació al pla de pensions per part de la Generalitat de Catalunya. Tot i això, les aportacions voluntàries han estat de 6.354.017,26 € i les mobilitzacions d’entrades d’aportacions d’altres plans de pensions de les persones partícips han estat de 2.028.302,59 €.
A 31 de desembre de 2014, els drets consolidats del Pla de Pensions de l’àmbit de la Generalitat de Catalunya és de 278.797.976,23 €. 
Així mateix hi ha 26.468 empleats públics de la Generalitat  que disposen la targeta gratuïta “ Visa Clàssic Pla de Pensions”
Segons ha informat Funció Pública a la Mesa General de Negociació, tampoc està previst que la Generalitat de Catalunya realitzi cap aportació al Pla de Pensions durant aquest any 2015.
Des de CCOO també hem exposat la nostra queixa sobre l’operativa d’algunes oficines de CAIXABANC de derivar els treballadors que volen fer una aportació voluntària al Pla de Pensions de la Generalitat, a altres plans de pensions que gestiona el propi banc, amb comissions de gestió i d’administració molt més altes.
En aquest enllaç podeu consultar l’oferta de productes i serveis de què disposen tots els treballadors partícips del Pla de Pensions de la Generalitat de Catalunya (ENLLAÇ).
 Si teniu qualsevol dubte us podeu adreçar:

Oficina d’Atenció a les Persones Partícips i Beneficiàries:
C. de Rivadeneyra, 6, 8è
 08002 Barcelona
Telèfon: 93 567 43 43
Fax: 93 567 43 28
Correu electrònic: oficinaparticip.governacio@gencat.cat
CCOO US CONTINUAREM INFORMANT









Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada