16 de desembre del 2014

Ensenyaments privats concertats. Normativa de les jubilacions parcials

Us recordem les condicions que cal complir per poder optar a la jubilació parcial. 
Ens podem trobar amb dues possibilitats de jubilació parcial: 



Si vols més informació clica aquí
Quan el centre de treball hagi optat per fer un acord d'empresa i fins a desembre de 2018  on es reculli la possibilitat d’accedir a la jubilació parcial amb les condicions següents:


Antiguitat mínima a l'empresa
Anys de cotització
Reducció Min./Max.
Edat
Tipus contracte rellevista
6 anys
30 anys*
25% a 85%
61a.
Indefinit jornada completa
6 anys
30 anys*
25% a 75%
61a.
Altres contractes


Quan no hi ha acord d'empresa previ al 1/3/2013 i segons el RD-L5/2013:

Anti. Míni. a l'empr.
Anys  cotit.
Reducció Min./Max.
Edat
Tipus contracte rellevista
6 anys
33*
25% a 75%
2a. abans de l’edat jubilació ordinària
Indefinit jornada completa i per una durada mínima de 2a. més que el que resti al treballador/a per arribar a l’edat ordinària de jubilació. En cas contrari, l’empresari haurà de retornar l’import de la pensió percebuda pel jubilat parcial.
6 anys
33*
25% a 50%
2a. abans de l’edat jubilació ordinària
Altres contractes
*En el supòsit de persones amb discapacitat o disfunció psíquica igual o superior al 33%, el període de cotització exigit serà de 25 anys.

Durant la jubilació parcial, tant l’empresa com el treballador/a jubilat parcialment, hauran de cotitzar per l’equivalent al 100% de la Base de Cotització amb independència de la jornada efectiva de feina. L’augment  tant en l’edat d’accés, com en el percentatge de cotització es farà gradualment a partir del 2013 i fins al 2027.

És condició indispensable haver cotitzat ininterrompudament i a jornada completa a la Seguretat Social com a mínim  els 6 últims anys anteriors a la sol•licitud de jubilació parcial. Això afecta als  contractes temporals o fixes discontinus, que en aquest cas es veuen exclosos de la jubilació parcial.

Si vols més informació, clica aquí


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada