17 de novembre del 2014

19-N: Assemblea General de delegats/es de CCOO en defensa dels serveis públics

19-N: Assemblea General de delegats i delegades de CCOO en defensa dels serveis públics

Assistim en els darrers anys a un deteriorament constant del conjunt dels Serveis Públics al nostre país que contribueix a aprofundir en la crisi. Tot i que el procés és va iniciar abans, la crisi és la coartada perfecta per imposar polítiques antisocials i argumentar que són inevitables. 

CCOO considera que darrera d’aquestes retallades hi ha l'objectiu de canviar el model social que recull la nostra Constitució, fent-ho al marge de la ciutadania i en contra de la seva voluntat, per portar-nos al passat i a l’absència de drets. 





Feu clic per descarregar-vos:
Campanya en defensa del serveis públics




Atacar els serveis públics és atacar la democràcia

Més de 1.000 delegades i delegats de les 3 federacions que conformen l'Àrea Pública de CCOO (educació, sanitat i serveis a la ciutadania) procedents de tot el país van omplir aquest dimecres, 19 de novembre, l'Auditori Marcelino Camacho del sindicat a Madrid, per reivindicar la importància dels serveis públics i un Estat de Benestar avançat i robust en una societat més justa. Tothom vam fer un crit amb un crit unànime: 


  • Atacar els serveis públis és atacar la democràcia


L'acte a l'Auditori Marcelino Camacho de CCOO de Madrid va començar amb la interpretació de La Internacional a càrrec d'un quartet de violí i violoncel, i la intervenció de Jaume Cedrún, secretari general de CCOO de Madrid, que va donar la benvinguda "a tots i totes a aquesta assemblea reivindicativa dels serveis públics ". a continuació es va projectar un audiovisual en el qual les dades i les xifres reals d'inversió en serveis públics desmenteixen una a una les declaracions propagandístiques del president del Govern i d'altres membres de l'Executiu o del partit Popular. l'acte va ser presentat i conduït pels secretaris generals de les federacions de l'Àrea Pública de CCOO.


Toxo crida a la mobilització el 29N davant els PGE de la "resignació"

El secretari general de CCOO va fer una crida a participar en les manifestacions del proper 29 de novembre que es celebraran en defensa dels serveis públics, l'ocupació de qualitat i l'increment salarial. "Tenim propostes, alternatives, i la millor eina de què disposen els treballadors per a la seva defensa, les Comissions Obreres. Al carrer, amb les banderes de CCOO ben visibles, ben altes", va exhortar Toxo.


El secretari general de CCOO va llançar dures crítiques als pressupostos generals de l'Estat 2015, que ha qualificat com els de "la resignació" perquè representen la continuïtat de l'agressió als treballadors del sector públic i no serveixen per sortir de la crisi ni la recuperació de l'ocupació i salarial.

"Rebutgem que se segueixi amb la mateixa política de devaluació salarial i de les condicions laborals", va assenyalar, per reivindicar a continuació que es posi punt final a les retallades, ja que en cas contrari el país es dirigirà cap a una nova recessió, de la qual , en la seva opinió, estem més a prop que de sortir de la crisi.

Per Toxo, només se sortirà de la crisi realment quan es reverteixin els efectes negatius de les polítiques d'austeritat, i, en aquest sentit, és imprescindible que els recursos de l'Estat es posin al servei de les persones. Que hi hagi més ingressos i que es reparteixin de manera més justa, va reclamar, un objectiu que no s'aconseguirà amb la reforma fiscal del Govern.

"Si l'impuls de la iniciativa pública -serveis públics, creació d'un parc d'habitatge de lloguer, ..., resulta imprescindible per sortir de la crisi, no menys important és l'increment dels salaris", va explicar Toxo, que va cridar a que les manifestacions del 29N, sota el lema "Dignitat i drets", siguin una resposta contundent a les polítiques que "perjudiquen el benestar de les persones i la qualitat de la democràcia".

"Ningú ens ha de donar classes de treball, de democràcia", ha afirmat el secretari general de CCOO, per finalitzar la seva intervenció amb una defensa orgullosa del paper i la importància del sindicat, del qual ha dit que "és la major i millor eina de que disposen els treballadors i treballadores per defensar els seus drets. "El 29, al carrer, amb les banderes de CCOO ben visibles, ben altes", ha conclòs.

La trobada de l'Àrea Pública de CCOO va acabar amb una marxa de les delegades i delegats sindicals des de l'Auditori Marcelino Camacho fins a la plaça de Neptú on es van concentrar per fer visible la seva protesta per l'avantprojecte de llei de pressupostos generals de l'Estat que es tramiten en el Congrés dels Diputats, mentre representants de l'Àrea Pública de CCOO lliuraven als grups parlamentaris un manifest reivindicatiu.


Assemblea de l'Àrea Pública

La intervenció del secretari general de CCOO s'ha produït en un acte que ha congregat delegats i delegades de l'Àrea Pública de CCOO, amb el qual les federacions que la integren han volgut ressaltar la importància dels serveis públics per aconseguir un Estat de Benestar robust i una societat més justa i equitativa.

Jaume Cedrún, secretari general de CCOO de Madrid, ha obert l'acte posant l'accent en els cinc anys consecutius de retallades pressupostàries que afecten la ciutadania i que han donat com a resultat més pobresa i desigualtat, "una realitat vergonyosa per a un dels encara països més rics i desenvolupats del món ".

Per la seva banda, el coordinador de l'Àrea Pública i secretari general de la Federació d'Ensenyament, Francisco García, ha recordat que des de 2009 el sistema educatiu ha perdut 7.000 milions d'euros i que el curs escolar va començar al setembre amb 500.000 alumnes més i gairebé 33.000 docents menys.

Antonio Cabrera, secretari general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO, ha criticat la introducció del "repagament" sanitari i, amb ell, la fallida de la universalització del sistema públic sanitari. A més, ha destacat la pèrdua de 52.000 llocs de treball en un sector sobre el qual penja l'amenaça de la privatització. "La Marea Blanca ha aconseguit grans triomfs en paralitzar les ànsies privatitzadores de regions com Madrid", va puntualitzar.

Seguidament, Enrique Fossoul, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania, ha reafirmat la necessitat de defensar el públic davant els que volen lucrar-se d'aquest sector o fins i tot destruir-lo.

A l'acte han participat també treballadors i treballadores de diverses empreses de l'àrea pública, com Karim Riabi, treballador del sistema de neteja viària de Madrid; Maria Atienza, treballadora de l'Hospital La Fe de València; Àngel Bru, treballador d'Institucions Penitenciàries; Juan Martín, treballador de Paradors de Turisme d'Espanya; Ignacio Naveiras, treballador de Navantia; i Lola Aguilar, treballadora de l'ensenyament.

En les seves intervencions, han relatat els greuges que han rebut de les administracions públiques i han destacat la fortalesa que genera la unitat i el compromís sindical.

Finalment, Carmelo Machí, ex corresponsal d'internacional de RTVE i afiliat a CCOO, ha llegit el manifest que, posteriorment, s'ha lliurat al Congrés.



















#Defensem
ElsServeisPúblics














La Confederació Sindical de CCOO i l'Àrea Pública Confederal celebraran el proper dimecres 19 de novembre una assemblea de delegats i delegades en la qual es reivindicarà la importància dels serveis públics per aconseguir un Estat de Benestar robust i una societat més justa i equitativa.

L'acte començarà a les 10.30 hores i estarà conduït i presentat pels secretaris generals de l'Àrea Pública. Així mateix, comptarà amb la participació de treballadors i treballadores de l'Àrea Pública (Ensenyament, Sanitat i Federació de Serveis a la Ciutadania) i d'altres Federacions.

La trobada acabarà a les 13.00 hores amb la intervenció del secretari general de la Confederació, José Ignacio Fernández Toxo.

CONCENTRACIÓ 13:30 H. DAVANT EL CONGRÉS DELS DIPUTATS

Després de la mateixa es lliuraran als grups parlamentaris un manifest reivindicatiu contra les retallades i en defensa dels serveis públics.



#DefensemElsServeisPúblics





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada