27 de juny del 2014

Reforma fiscal. La tributació de part de la indemnització per acomiadament perjudicarà les economies més dèbils

 La tributació de part de la indemnització per acomiadament perjudicarà les economies més dèbils




Llegiu i descarregeu-vos l'informa aquí (pdf+)


CCOO denuncia que el projecte de reforma fiscal, en concret la tributació de part de la indemnització per acomiadament no suposarà cap augment de recaptació significatiu i, majoritàriament, grava les rendes de les persones en situació més dèbil justament quan perden la feina.

Us recordem que el projecte de reforma inclou els següents aspectes:

  • Tributació de la part de la indemnització que superi els 2.000 € per any treballat, tot i que se situï per sota dels mínims legal de l'acomiadament improcedent.

  • L'excés sobre aquests 2.000 € només tributa com a renda irregular si es percep en un sol exercici econòmic, eliminant-se d'aquesta manera la possiblitat de la que es beneficiaven els prejubilats de rebre la indemnització fraccionada en diverosos exercicis. Tanmateix, la reducció per consideració com a renda irregular es retalla del 40% al 30%.

  • La retallada en el percentatge de la renda irregular (30%) no s'aplicarà als rendiments del treball procedents d'acomiadaments anteriors a 1 de gener de 2013, pero si als que s'hagin produït durant el 2013 i el 2014. Els acomiadaments col·lectius o expedients de regulació d'ocupació comunicats amb anterioritat al 20 de juny de 2014 si que es podran seguir beneficiant-se de la consideració de renda irregular de l'excés d'indemnitazió per acomiadament, tot i que el pagament quedés fraccionat.




Llegiu i descarregeu-vos l'informa aquí (pdf+)



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada