24 de març del 2014

Concert de la OIT per l'eradicació del treball infantil, dissabte 29 de març Auditori del CCCB a Barcelona


Dissabte 29 de març a les 19.30 h. es celebrarà a l'Auditori del CCCB un acte-concert amb Pilar Jurado, acompanyada per un quartet de corda, en el marc de la iniciativa "La música contra el treball infantil".




Pilar Jurado és una de les figures més singulars de la música clàssica europea . Compositora , soprano i directora d'orquestra , ha estat la primera dona de la història que ha estrenat una òpera pròpia al Teatro Real , La pàgina en blanc , en la qual era, a més , autora del llibret i intèrpret d'un dels papers protagonistes , amb gran repercussió estatal i internacional .

Ha actuat com a soprano en les orquestres més importants del món , com la London Symphony Orchestra , l'Orquestra Nacional d'Espanya , l'Orquestra Simfònica d'Estrasburg , la Netherlands Ràdio Symphony Orchestra , l'Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI , l'Orquestra Filharmònica d'Hèlsinki , la orquestra de la Deutsche Oper Berlín , l'Orquestra del Concertgebouw d' Amsterdam i sota la direcció musical de grans noms com Giuseppe Sinopoli , Esa- Pekka Salonen , Frübeck de Burgos , Michael Schøntwandt , Giannandrea Noseda , entre d'altres.


Com a compositora ha estrenat més de 80 obres i ha rebut encàrrecs dels festivals internacionals més representatius , i d'orquestres , grups instrumentals i solistes de reconegut prestigi .En aquesta ocasió es presentarà acompanyada pel quartet de corda format per David Mata ( violí ) , Lavinia Moraru ( violí ) , María Cambra ( viola ) i Javier Albarés ( cello ) .


Pilar Jurado és col · laboradora especial de l'OIT per al Programa Internacional per a l' Eradicació del Treball Infantil , en el qual també participen músics i directors d'orquestra com Baremboim , Abreu i el mestre Claudio Abbado , recentment mort , i que va ser un dels fundadors més actius . Altres col · laboradors assenyalats són artistes com Cher , Susan Sarandon o Tim Roth .


 
El treball infantil al món


Hi ha 168 milions d' nens i nenes que passen els seus dies treballant en camps , mines , tallers , fàbriques , cases i carrers . Treballs que no els deixen estudiar, que acaben amb la seva salut . 


Treballs que els deixen sense infància , sense dignitat i sense poder somiar . Són el 11 per cent de la població infantil mundial . Paradoxalment hi ha 200 milions d' adults que no troben feina .

En poc més d'una dècada s'ha reduït en un terç la xifra de treball infantil , que ha passat de 246 milions l'any 2000-168000000 en 2012 . Una reducció que demostra que eradicar l'explotació laboral infantil és possible i que la cooperació internacional té un paper vital .


Des de 1992 el Programa Internacional per a l'Eradicació del Treball Infantil ( IPEC ) de l'OIT , amb la cooperació de governs , organitzacions d'ocupadors , sindicats i ONGs de tot el món , està lluitant per acabar amb l'explotació infantil . Amb aquest acte volem informar sobre el que s'ha fet a través del IPEC i el que encara queda per fer . L'objectiu de la comunitat internacional és l'eliminació efectiva del treball infantil , amb la prioritat posada en els 85 milions d' nens i nenes que realitzen treballs perillosos.


Com a part d'aquesta iniciativa l'exposició "La lluita de l'OIT contra el treball infantil : un somni de llibertat" que es va inaugurar el juny de l' any passat a Ginebra , va estar a l'octubre a Brasília durant la III Conferència Mundial sobre Treball Infantil, i en desembre a Madrid , estarà disponible per al públic a l'Estació de França de Barcelona del 20 de març al 3 d'abril , gràcia a la col · laboració d'Adif .


Entrada gratuïta . Aforament limitat. Reserves a: mad_guest2@ilo.org 




COMUNICAT DE PREMSA





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada