20 de gener del 2014

Illes: entra en vigor la llei de símbols. Un pas més en la retallada dels drets i les llibertats

ENTRADA EN VIGOR DE LA LLEI DE SÍMBOLS


Comunicat de FAPA Mallorca

Ja no ens sorprèn la que possiblement és la única capacitat del govern actual que és COMPLICAR LA COSA QUAN SEMBLA QUE NO ES POT COMPLICAR MÉS però en relació a l’aplicació de la Llei de símbols han arribat a l’absurd.



Com sabeu la Llei de Símbols, que entra en vigor el 20 de gener, obliga a retirar i/o no poder fer ús de qualsevol símbol que no sigui dels assenyalats a la pròpia llei o a demanar l’autorització pertinent, sota pena d’una greu sanció econòmica. Això que ja vulnerava el dret de la llibertat d’expressió va ser el motiu pel qual prop de trenta entitats, entre d’elles FAPA Mallorca, ens vàrem adreçar al Relator de l’ONU per a la defensa de la llibertat d’expressió. Sobre aquesta iniciativa us mantindrem informats.

D’altra banda, la mateixa Llei de símbols permetia que els municipis, al seu àmbit competencial i territorial, poguessin autoritzar l’ús d’algun símbol. Així, ajuntaments com el d’Inca, Costitx, Algaida, Son Servera o Manacor ja tenien aprovades propostes que reconeixien la “senyera” com un símbol municipal i els centres ubicats en aquells municipis podien exhibir aquests símbols.

Ara bé, una vegada més i com va passar amb el TIL, el Govern de forma prepotent i autoritària ha publicat un esborrany de decret per desenvolupar la Llei de Símbols pdfque passa per sobre les decisions dels ajuntaments i obliga que tots els símbols passin per l’aprovació del govern autonòmic, vulnerant de forma intolerable l’autonomia municipal i el sentir de cada poble.

Sense cap dubte les famílies tenim un paper essencial i per això des del respecte a la legalitat però també des de la defensa de la nostra llibertat d’expressió, les famílies tenim l’oportunitat de ser protagonistes i hauríem de prendre alguna iniciativa per fer palesa la nostra opinió perquè potser no tardarem en ser sancionats just per pensar, que és l’únic que els queda.
Així, vos animam a dur endavant alguna iniciativa i vos proposam que ja que no podem penjar coses de les parets o la façana dels centres, que siguem nosaltres (pares, mares i alumnes) els que duguem al damunt el símbol que ens vengui de gust. Un llaç verd, un llaç per la llengua, un de vermell per la sida o una de rosa per la violència de gènere, un colom de la pau… perquè ENCARA NO ens poden dir com hem de vestir.

Per dur endavant aquesta iniciativa no heu de patir perquè podem dur el que volguem a la roba i des de les APIMA haurem de vetllar, com sempre, per facilitar la participació des del respecte.

Finalment vos anunciam que la junta de FAPA Mallorca està a la vostra disposició i que comptam amb la col·laboració d’un equip d’advocats (pares i mares també) que s’han posat a la nostra disposició desinteressadament i estam estudiant totes les vies per actuar de forma seriosa i adient.

Per comunicar-vos directament el fruït d’aquests estudis i resoldre altres qüestions vos anticipam que rebreu una convocatòria formal per una reunió de presidents d’APIMA, que tindrà lloc dia 8 de febrer.

És evident que el govern actual no canviarà però també és evident que a cada passa se li escapa l’aigua entre els dits i deixa ben a la vista la seva incapacitat. Nosaltres hem de ser prou intel·ligents per seguir treballant en la mateixa línia de sempre, defensant la millor educació possible pels nostres fills i filles.


Temes relacionats:


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada