23 de gener del 2014

Front contra la reforma local imposada per l’estat


ACM, FMC, CCOO i UGT s’uneixen per dir no a la reforma local imposada per l’estat

La campanya “Serveis Municipals en perill per reformes del Gobierno Central” es farà arribar a tots els ajuntaments catalans per conscienciar la ciutadania



L’ACM, FMC, UGT i CCOO han presentat aquest matí la campanya “Serveis municipals en perill per reformes del Gobierno Central”. Una campanya que té per objectiu donar a conèixer a la ciutadania els greus efectes de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat que ha aprovat el govern central. S’enviaran més de 50.000 tríptics informatius als ajuntaments a més de promoure xerrades pel territori.

 La roda de premsa, que ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha comptat amb la presència del president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez. Tots ells han destacat la importància que institucions i sindicats s’ajuntin per dir no a la reforma local imposada pel govern de l’Estat.  

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que s’ha presentat aquesta campanya  perquè no volem que l’Estat continuï enganyant als ciutadans. “El que hi ha realment darrera la llei és una retallada de serveis públics que oferim amb esforç des dels ajuntaments”. Així mateix, ha destacat que a dia d’avui, tots aquests serveis que estan prestant els ajuntaments són sostenibles, “es poden pagar i es podrien seguir realitzant, però no ens deixen”. 

Per la seva banda, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, ha destacat que “els ajuntaments ens veiem ara amb la controvèrsia de no poder aplicar mesures d’estalvi perquè la llei només es fixa en què s’han de complir els ‘números”. En aquest sentit, ha apuntat que “d’ara en endavant tenim un repte i no ens aturarem. Aquest és el motiu d’aquesta campanya. Esperem aconseguir l’objectiu proposat i fer-li arribar al govern el nostre desacord i la nostra percepció que estan anant en la direcció contrària”.

Les organitzacions sindicals també han mostrat el seu rebuig cap a la reforma. En el cas de CCOO, el seu secretari general, Joan Carles Gallego, ha destacat que “aquesta llei és innecessària, es fa d’esquena al que necessita la gent i afecta als treballadors públics. En la pitjor de les hipòtesis amb la LRSAL es poden veure afectats 30 mil llocs de treball a Catalunya”.  

Finalment, el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha destacat que en els darrers 35 anys, el municipalisme ha tingut un paper importantíssim en la dignificació de la vida dels ciutadans i ciutadanes, a través de competències pròpies i d’altres que els ajuntaments han anat assumint davant les necessitats dels seus veïns i veïnes. “Sembla que això és precisament el que li molesta al Govern del PP, en lloc de solucionar les hisendes locals i omplir de recursos als ajuntaments, per via de la participació fiscal. Per tal de poder continuar amb aquestes polítiques, el Govern central ha fet una llei per privar els municipis de la possibilitat d’oferir els serveis que reclamen els ciutadans”.

La campanya “Serveis Municipals en perill per reformes del Gobierno Central” es farà arribar als diferents ajuntaments de Catalunya. Es faran més de 6.500 còpies del cartell, més de 50.000 còpies d’un tríptic informatiu, es proporcionaran banners per posar a les pàgines webs locals i es promouran xerrades informatives als diferents municipis de Catalunya. L’objectiu és que els ciutadans i ciutadanes vegin que la reforma va directament contra els serveis que reben.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada