31 de gener del 2014

Professorat interí i substitut. Lactància: ara el Departament permet gaudir-la amb el 86%




Resolució, de 21 de gener de 2014, del director general de Professorat i Personal de Centres Públics de modificació de l’apartat 7.1 dels Criteris de gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2013-2014.

L’acord del Govern de la Generalitat de Catalunya 60/2012 estableix, a l’apartat 4, adequar, a partir de l’1 de setembre de 2012, la jornada del professorat interí docent nomenat per a la substitució transitòria dels funcionaris titulars del lloc de treball, segons preveu l’article 124.1.c) del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre i l’article 10.1.b) del’EBEP, de forma proporcional a les activitats de docència directa amb alumnes. El nomenament del personal docent en substitució de funcionaris tindrà horaris de treball inferiors als establerts amb caràcter general. Això suposa establir la jornada del professorat substitut en un 86% de la jornada establerta amb caràcter general per al personal docent.

Els criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent establerts a partir del curs 2012-2013 estableixen , en el punt 7.1, que les persones que formen part de la borsa de treball de personal docent que vulguin gaudir del permís de lactància només podran ocupar llocs de treball de jornada sencera.

La sentència dictada en data 30 d’octubre de 2013 pel Jutjat contenciós-administratiu núm 11 de Barcelona en un procediment instat contra la denegació del permís de lactància, ha considerat que la jornada del 86% és conseqüència d’una disposició legal dictada per a la contenció de la despesa pública i no pot restringir el dret al permís de lactància.

Per això,

Resolc:

Modificar l’apartat 7.1 del document Criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2013-2014, que ha de quedar redactat de la següent manera:

7.1. Reducció de jornada i permís de lactància.

7.1.1Les persones que formen part de la borsa de treball de personal docent que vulguin gaudir de qualsevol reducció de jornada només podran ocupar llocs de treball de jornada sencera.

7.1.2 Les persones que formen part de la borsa de treball de personal docent que vulguin gaudir del permís de lactància han d’ocupar llocs de treball de jornada igual o superior al 86 % de la jornada ordinària.








Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada