18 de desembre del 2013

Ensenyament públic. La lluita per la recuperació de la paga extra (desembre 2013)

INFORMACIÓ SINDICAL UNITARIA SOBRE LES RECLAMACIONS A LA PAGA DE 2012


Després del descompte de la paga de 2012, diversos  sindicats ens vam posar d’acord per interposar reclamacions, conflictes col•lectius i recursos contenciosos administratius demanant la seva devolució.



  • Per al personal funcionari, els sindicats varem decidir de forma unitària que persones representatives de cada sindicat i sector presentessin reclamacions individuals i el corresponent procés judicial. En cas de sentència favorable, es proposa demanar  posteriorment l’extensió d’efectes  a tots els treballadors i treballadores de cada sector, amb el benentès  de sentència ferma.



  • Per al personal laboral es va interposar un Conflicte Col•lectiu que ja ha fallat al nostre favor el Tribunal Superior de Catalunya.


Les reclamacions individuals que estan fent córrer alguns sindicats comporta  iniciar un procediment legal que, en cas de silenci administratiu o contestació negativa, s’ha de continuar en forma de contenciós administratiu que té costos econòmics i  que, a més, exclou a qui reclami de la solució col•lectiva.

Els sindicats estem exigint de forma reiterada al Govern de la Generalitat que no recorri les diferents sentències que s’han fallat i que aboni a tots els treballadors i treballadores la part de la paga que reconeixen com a meritada les diferents sentències  sense que s’hagin de fer reclamacions  individuals. 

Comunitats com Extremadura i Castilla–León  ja han anunciat la seva intenció de retornar la part meritada de la paga per evitar les despeses que els hi podria suposar seguir els processos judicials.

A Catalunya ja coneixem que la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments han  arribat a acords per abonar la part de la paga de 2012 el descompte de la qual ha estat reconegut com a il•legal per part de vàries sentències.



Seguirem plantejant accions judicial i sindicals en el marc sindical unitari per aconseguir que el retorn de la paga o de la part que ens reconeixen els tribunals  se’ns faci efectiva sense emprendre accions individuals que poden ser més costoses i lentes atès el que ens han de retornar.



ANPE   ASPEPC-SPS  CSI•F    CCOO   I-CSC   SAC   SATSE  USAE    USOC



 


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada