18 de desembre del 2013

Personal laboral. La lluita per la recuperació de la paga extra

CCOO entenem que l’assalt als nostres drets i el robatori de la paga extra no s’ajusten a dret i vulneren la capacitat de negociació col·lectiva, per la qual cosa varem iniciar la reclamació judicial contra aquestes mesures. 



Veure el full d'actualitat en format pdf

L'any 2012 CCOO interposem un contenciós administratiu contra els diferents Acords de Govern de la Generalitat per les retallades salarials dels empleats i empleades públics. 


Aquest contenciós (138/2012) es va presentar el mes d’abril de 2012 i posteriorment s’ha ampliat cada vegada que un Acord de Govern enduria les retallades salarials. La batalla judicial encara està oberta.

Posteriorment, els gabinets jurídics de la gran majoria de sindicats van decidir presentar conjuntament la reclamació per la recuperació de la paga extra. 

Procés per la recuperació de la paga 

Es va presentar unitàriament un Conflicte Col·lectiu pel conjunt del Personal Laboral de la Generalitat de Catalunya. Del qual ja tenim la sentència que desestima cobrar tota la paga sencera però reconeix el dret a cobrar la part ja meritada de la paga extra a data 15 de juliol de 2012.

En general tots els tribunals estan dictant que l'Administració ha de retornar 44 dies de la paga suprimida de Nadal 2012 (aproximadament, 1/4 de la paga), que són els meritats a data 15/07/2012.

L’Administració de la Generalitat ja ha mostrat reiteradament la seva oposició a trobar una sortida pactada: recorrerà amb tota seguretat la sentència a l’espera d’un pronunciament del Tribunal Constitucional. No hem de perdre la calma i cal que esperem per poder preparar la demanda col•lectiva ja que els terminis per una reclamació són molt amples i tenim temps per preparar diferents estratègies si fossin necessàries 

Totes les accions legals que emprenguem CCOO, les farem col·lectivament, per donar cobertura a totes les persones que estem patint les retallades.

CCOO seguirem promovent accions judicials i mobilitzacions en el marc sindical unitari per aconseguir el retorn del que ens han robat i de la part que ens reconeixen els Tribunals.

Davant d'uns Governs i d'unes patronals unides en el seu intent de que la crisi/estafa la paguem el conjunt de la classe treballadora, necessitem sindicats forts i units. Aquesta força la dones tu participant en les mobilitzacions convocades, i amb la teva organització i afiliació, per respondre col·lectivament a les agressions als nostres drets laborals i socials.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada