28 de novembre del 2013

Professorat interí i substitut: nous criteris per cobrir les substitucions (novembre 2013)


Consulta el full d'actualitat aquí (pdf) 

Professorat interí i substitut: nous criteris per cobrir les substitucions (novembre 2013). Canvis insuficients a les substitucions. Cal la cobertura de les baixes des del 1r dia, i al 100%



Canvis insuficients en la cobertura de les substitucions

El Departament d’Ensenyament millora insuficientment la proposta

El Departament va publicar la resolució de 12 de setembre de 2013 que modifica l’apartat 4 dels criteris per al nomenament del personal substitut docent dels centres públics per al curs 2013-2014. Us fem un resum:

No es nomenarà personal substitut fins que no hagin transcorregut deu dies lectius des de l’inici de la situació que justifica el nomenament a excepció dels següents supòsits:


Substitució des del primer dia:
   Mestres i professors de CAEPS, i d’escoles ubicades en entorns socials i econòmics desfavorits que mantenen l’ampliació horària.
      Mestres de centres integrants de les ZER.
      Mestres d’audició i llenguatge.
      Mestres i professors de les unitats de suport de l’educació especial.
      Mestres d’escoles d’educació especial.
      Tutors d’educació Infantil.
      Professorat d’Escoles Oficials d’Idiomes dels cursos intensius.
   Quan al mateix centre hi hagi simultàniament diverses baixes d’una durada prevista superior als deu dies lectius, no cobertes amb personal substitut, i es prevegi que es mantindrà la simultaneïtat durant cinc dies lectius, com a mínim, a comptar des del dia de nomenament de la persona substituta, se substituirà la segona baixa simultània a partir del primer dia lectiu.
-  Les baixes d’una durada prevista entre 5 i 10 dies lectius no seran substituïdes però es tindran en compte a l’hora d’aplicar el criteri de simultaneïtat.
-  La que tingui prevista una major durada o llicència per infantament o la compactació de la reducció de jornada per cura de fill.
   Baixes o incidències del personal substitut, per evitar 20 dies sense nomenament d’un professor substitut.
      Professors de 2n de Batxillerat al darrer trimestre del curs escolar.
   En situacions excepcionals o centres amb plantilles molt reduïdes, amb valoració dels Serveis Territorials.

Substitució des del sisè dia lectiu:
      Mestres de les especialitats d’anglès, música i educació física i tutors de primària.
      Tutors d’educació secundària obligatòria.
      Professorat de les EOI (resta de cursos no intensius).


La proposta torna a ser insuficient
No s’ha avançat gens en l’altra reivindicació de CCOO, la cobertura complerta de la persona substituïda i, per tant, el cobrament del 100% del salari per part del substitut/a.
Aquestes millores són insuficients ja que no milloren la greu situació dels centres. En tot cas, són una demostració que la pressió de la mobilització continua forçant al Departament a millorar la seva proposta.
El Departament condiciona qualsevol millora en jornada i retribucions dels substituts/es al tractament i autorització per part de la Mesa General de la Funció Pública.

CCOO emplaça al Departament a continuar negociant
CCOO ha emplaçat el Departament a aplicar les millores i continuar negociant un possible acord en la Mesa General de la Funció Pública, o en la Mesa Sectorial, que contempli la cobertura del 100% del temps i salari de la jornada de la persona substituïda.

Retribució en cas d’IT (Incapacitat Temporal)
Els sindicats reclamen que es posi fi a la gestió actual de les baixes a efectes de nòmina. Actualment les persones que estan de baixa quan es tanca la nòmina el dia 20 són considerades com incloses a la mateixa situació fins a final de mes encara que siguin donades d'alta dies abans de la fi del mes en curs.
El Departament aclareix que començarà a retornar les quantitats deduïdes per hospitalització, cirurgia o tractament oncològic, amb efectes del 15 d’octubre, tan aviat com l’Administració ho publiqui al DOGC.

RECORDEU que:
El termini de consulta i modificació de dades de la borsa d’interins i substituts durant el curs 2013-2014 és:

  •      16 de setembre 2013
  •          4rta setmana d’octubre 2013
  •          Darrera setmana de gener 2014
  •      Darrera setmana de març 2014




Enllaços que has de tenir sempre a mà...:

Consulta de dades (Borsa de treball de personal docent definitiva per al curs 2013-2014) (Departament)
















Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada