6 de novembre del 2013

Concursos pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

1. Concurs  “Piulada contra la violència masclista”

El Consell Comarcal convoca una “Piulada contra la violència masclista”, amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència envers les Dones



El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha convocat un concurs que sota el títol “Piulada contra la violència masclista” vol sensibilitzar el jovent de la comarca contra la violència masclista, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries. El concurs es convoca amb motiu de la celebració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència envers les Dones. Hi poden participar els i les joves de 14 a 30 anys, que han de crear un eslògan o frase curta que serveixi de missatge clau de la campanya de l’ens comarcal en contra de la violència masclista i aprofitar les xarxes socials per divulgar-lo. Aquesta actuació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Els eslògans ens poden enviar des d’avui i fins el 21 de novembre a través del formulari inclòs a la web del Consell Comarcal del Vallès Occidental www.ccvoc.cat. Qui disposi de compte de Twitter també pot enviar la frase a través d’aquesta xarxa social anomenant l’usuari @consellvallesoc i incloent el hashtag #25Ndonames. Cada dia el Consell Comarcal publicarà al seu Twitter, sota pseudònim, els eslògans de qui no disposi de compte d’aquesta xarxa social.

Cada persona que participi només podrà presentar una piulada (eslògan). Aquesta piulada no pot excedir els 140 caràcters amb espais i no pot estar escrit en llenguatge abreviat, ha de ser original i inèdit, sense haver estat mai premiat en un altre concurs ni copiat. El contingut del text ha de convidar a reflexionar i plasmar impressions sobre la violència masclista, de forma respectuosa: les desigualtats de gènere i el perquè aquestes perjudiquen per igual a dones i homes, l’arrel de la violència masclista en la societat patriarcal, presa de consciència sobre el dany i el patiment de les persones implicades i qui els envolta, conseqüències en la comunitat, implicació de la família, amistats o veïnat en la prevenció i detecció de situacions de violència, espiral en la que totes i tots podem caure, etc.

S’han establert dues categories: la júnior, dels 14 als 17 anys, i la sènior, dels 18 als 30 anys. En tots dos casos a les persones guanyadores se’ls lliurarà un llibre sobre la temàtica del concurs. A més, el primer premi en cada categoria serà un dispositiu electrònic multifuncional (tablet) i el premi per el finalista en cada categoria serà un dispositiu de lectura (ebook).

Els criteris de valoració del jurat seran els següents: L’ús del llenguatge no sexista i l’escriptura correcta, l'originalitat, la capacitat d'impacte de la frase, l’eslògan més retuitejat en cada categoria. Les bases completes del concurs es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental www.ccvoc.cat.

2. Concurs pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Institut Català de les Dones (ICD) organitza, un any més, un concurs de microrelats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que serà el proper 25 de novembre.

L’objectiu és sensibilitzar contra la violència masclista proposant nous models de relació entre dones i homes que eliminin els estereotips que acostumem a trobar-nos. Els relats han de reflectir situacions que es basin en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. La data límit per participar-hi és el 17 de novembre.

Vinculat a la commemoració, també destaquem que està disponible el manifest institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que podeu llegir aquí.

El manifest mostra el rebuig per aquest tipus de violència que encara està molt present a la nostra societat. Quan es parla de violència masclista inclou no només la violència física sinó també la psicològica, els abusos sexuals, etc. El denominador comú per a tots ells són les estructures socials i, per això, l’objectiu és lluitar contra un context de desigualtat entre dones i homes. Cal promoure un canvi de mentalitat i, per tant, la importància recau en els joves, oferir-los recursos, materials i experiències per abordar la prevenció de la violència masclista.

Finalment, també cal recordar que la Unitat de Suport a l’Atenció de Víctimes del Departament d’Interior ha publicat un informe amb dades sobre violència masclista del primer semestre de 2013. Hi podreu trobar un recull de dades vinculades a la violència masclista en diferents àmbits, com ara dins la parella o en els matrimonis forçats.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada