8 de desembre del 2013

Classes Passives: el PP vol imposar que les pensions no es revaloritzin en funció de l'IPC

Full PDF (+)


El Govern del PP amplia l'aplicació del nou “índex de revalorització” de les pensions al règim de classes passives de l'Estat


•Des de l'any 2014, les seves pensions no es revaloritzaran  en funció de la pujada dels preus (IPC).
•Mig milió de mutualistes de l'ensenyament universitari i no universitari es veuran afectats.
•La reforma de les pensions també perjudicarà els pensionistes del règim de classes passives.
•Aquesta retallada de les pensions és com anar a pispar els diners de les carteres dels nostres avis i àvies per pagar el rescat de la banca. 

La Federació d'Educació de CCOO denuncia que les modificacions i retallades que recull la nova llei per a la Seguretat Social reduiran el poder adquisitiu dels funcionaris docents jubilats i dels que es jubilaran.

La modificació introduïda pel Partit Popular en el text de la Llei General de Seguretat Social durant el seu tràmit parlamentari, amplia l'aplicació del nou índex de revalorització de les pensions al règim de classes passives de l'Estat. Com a conseqüència, al voltant de mig milió de mutualistes de l'ensenyament universitari i no universitari es veuran afectats negativament.

Des de l'any 2014, tots els pensionistes actuals i futurs patiran una pèrdua notable en la seva capacitat de compra cada any, ja que les seves pensions no es revaloritzaran  en funció de la pujada dels preus (IPC). El dret a la revalorització automàtica de les pensions d'acord amb l'IPC, que es va aconseguir el 1996, desapareixerà per ser substituït per un nou i complicat índex de revalorització amb l'únic objectiu d’amagar uns increments de les pensions per sota de l'IPC que comportarà pèrdues de poder adquisitiu de les pensions.

El Govern del Partit Popular, en lloc de fer una política per aconseguir la reactivació econòmica i, amb això, l'augment dels ingressos de la Seguretat Social, vol repercutir / repartir entre tots els pensionistes la disminució dels ingressos de la Seguretat Social derivats de la seva política de retallades.
Des de CCOO defensem que el sistema de pensions ha d'intentar garantir, per als treballadors jubilats, una pensió substitutiva del salari suficient, que mantingui el poder de compra al llarg del període en què s’és pensionista. Les mesures que volen imposar no ho garanteixen i la seva aplicació, juntament amb altres noves, poden significar en 15 anys una pèrdua de poder adquisitiu de les pensions d'entre un 14,8 % i un 28,3%, segons l'evolució econòmica.

CCOO reiterem la seva proposta de millora d'ingressos amb mesures a curt termini que estabilitzarien els comptes del sistema de pensions i el compliment dels compromisos de revalorització. I a mig i llarg termini, servirien per assegurar la sostenibilitat del sistema. 
CCOO denunciem l’absolut aïllament del Govern a la proposta d'aquests noves retallades  i demanem que es negociïn els canvis necessaris per assegurar la sostenibilitat del sistema dins del marc del Pacte de Toledo.

CCOO defensem que el sistema actual de pensions és un bon sistema, que té cotitzacions dels empresaris i dels treballadors. Creiem que el principal problema és l’elevadíssim nombre de persones a l’atur, fet que ha rebaixat el nombre de cotitzants i en fa caure els ingressos. Per això la prioritat política hauria de ser crear llocs de treball, una prioritat que, desgraciadament, el govern de l’estat en aquest moment no té.

CCOO fem una crida a fer sentir la nostra veu d’una forma clara i contundent a les mobilitzacions que es faran els propers dies  arreu del territori contra les retallades de les pensions, de les retribucions dels empleats públics i contra els pressupostos antisocials. 

Ja n’hi ha prou: les nostres vides, els nostres drets, la nostra salut, la nostra educació, la nostra pensió....  no són un negoci.

Les pensions no són les culpables del dèficit de l’Estat, però el Govern carrega ara sobre els pensionistes les seves polítiques de retallades.

Aturem la retallada de les pensions, aturem els pressupostos antisocial. 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada