20 de novembre del 2013

24 de novembre: manifestació unitària: Contra els pressupostos antisocials!


Contra els pressupostos antisocials!




(mireu al peu d'aquesta entrada, hi ha més cartells...)


 Mobilitzacions unitàries convocades:


MANIFESTACIÓ CIUTADANA UNITÀRIA a Barcelona:  

Diumenge 24 de novembre de 2103, a les 12h a Pg. de Gràcia/Diagonal a Pla de Palau.

MANIFESTACIÓ CIUTADANA UNITÀRIA a Girona:
Manifestació el diumenge 24 de novembre a les 12 del migdia. Sortida de Plaça Independència.

MANIFESTACIÓ CIUTADANA UNITÀRIA a Tarragona:
Manifestació el dissabte 23 de novembre a les 18 .30 h. Sortida de la Plaça Imperial Tarraco ( final de la Rambla Nova)

MANIFESTACIÓ CIUTADANA UNITÀRIA a Lleida:
23 de novembre. a les 18 h. Sortida de la plaça Ricard Vinyes

Concentració CIUTADANA UNITÀRIA a Tortosa:
Concentració el divendres 22 de novembre a les 18 hores.
Davant la Delegació de Govern de la Generalitat ( c/ Montcada).


Concentració CIUTADANA UNITÀRIA a VIC: el divendres 22 de novembre a les 10'30h. A la porta del Consell Comarcal d'Osona (c/Historiador Ramon d'abadal, 5 -Edifici del Sucre-)






Nota de premsa de CCOOCatalunya
La Confederació Europea de Sindicats (CES), amb el seu president, Ignacio Fernández Toxo, al capdavant, ha convocat jornades d’acció a tota Europa entre els dies 17 i 24 de novembre amb l’objectiu d’impulsar i activar el Pla d’inversions i creixement de l’ocupació de qualitat elaborat pel sindicalisme continental. Aquest Pla és una ambiciosa i detallada estratègia de reactivació econòmica per sortir de la crisi i acabar amb les polítiques d’austeritat, mitjançant una forta inversió anual i la creació de milions de llocs de treball en els propers 10 anys.

A Catalunya es convocaran manifestacions a Barcelona, Tarragona i Girona, el diumenge 24 de novembre, a Lleida el 23 i a Tortosa el 22. L’objectiu és mostrar el rebuig frontal de CCOO i els altres sindicats que formen part de la CES a la reforma de les pensions que prepara el Govern del PP i que significarà una enorme agressió al poder adquisitiu de les pensions i la sostenibilitat futura del sistema, i reclamar també uns pressupostos de l’Estat i de Catalunya que tinguin un caire social i abandonin les retallades en sanitat, educació i serveis socials.



Nota de premsa de les plataformes, moviments, assemblees i sindicats convocants

EL CONJUNT DE SINDICATS, PLATAFORMES SECTORIALS I MOVIMENTS CRIDEN A LA MOBILITZACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS

El passat 5 de novembre es va fer a les portes del Parlament una multitudinària roda de premsa per anunciar una campanya de sensibilització i de mobilització ciutadana contra les polítiques d’austeritat, tant pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat i a la reforma del sistema de pensions, com pel que fa als comptes de la Generalitat – dels quals, aquell mateix matí, el Govern n’adoptarà el projecte de llei.

Aquesta campanya compta amb el suport del conjunt del moviment sindical i veïnal (CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, IAC...), ja sigui directament o a través de diverses plataformes en defensa de la sanitat, la funció pública o l’educació, així com dels més variats moviments socials i sociopolítics (SOS-Racisme, PAH, Assemblea d’aturats/aturades, Campanya per una Renda Garantida de Ciutadania, “Iaioflautes”, “Juntes Podem”, “Front Cívic”, “Procés Constituent”...) i del moviment feminista (Ca la Dona).

Efectivament, si els indicadors macroeconòmics repunten, la situació de la majoria de la població segueix degradant-se : destrucció de llocs de treball, baixada de salaris, pobresa creixent... No es tracta d’una discordança, sinó d’una perfecta correspondència entre els guanys dels mercats financers i el desballestament accelerat de l’Estat del benestar. Una regressió social que s’acompanya d’un retrocés també en les polítiques d’igualtat, els drets de les dones i les llibertats civils en general.

Els pressupostos del govern del PP certifiquen aquesta deriva. Són injustos socialment i són injustos amb Catalunya, que esdevé una autonomia pràcticament intervinguda. I a més, a aquests pressupostos s'hi afegeixen noves reformes regressives que ataquen els interessos de la ciutadania com la del sistema públic de pensions o la de l'administració local.

Però el Govern de la Generalitat respon a l’ofec financer replicant les mateixes polítiques neoliberals que imperen a Madrid i a Brussel·les: accepta com a prioritat el pagament d’un deute financer d’usura, afavoreix lobbys privats i multinacionals, trasllada les retallades a la funció pública i als serveis que haurien de ser la primera garantia de cohesió social...

A la roda de premsa, es van donar a conèixer els principals actes centrals, de confluència del conjunt de forces compromeses en aquesta campanya:
  • una gran Manifestació Ciutadana el diumenge, 24 de novembre, al migdia, coincidint amb un cap de setmana en què el moviment obrer i les “marees” d’arreu de l’Estat celebraran també nombrosos actes de protesta... 
  • i una Jornada de lluita, prevista pel 4 de desembre, en la recta final del debat pressupostari, en què hi haurà accions diverses al llarg del dia i, al vespre, una concentració multitudinària davant del Parlament per palesar les exigències de la majoria social d’aquest país.

Contra els pressupostos antisocials!




Dimecres 4 de desembre, a les 18h,. concentració al Parlament... I als pobles i ciutats de Catalunya, a les 18h, concentració a la Plaça de la Vil·la



PROU RETALLADES !
Aturem els pressupostos antisocials!






















CARTELL DE GIRONA EN FORMAT PDF (+)



LLEURE EDUCATIU


Mobilitzacions contra la reforma de les pensions i per uns pressupostos socials  #24NLleurePrenElCarrer


Els treballadors/es de Lleure quedem, amb la samarreta negra, a les 11:45h a Passeig de Gràcia cantonada Roselló, a la vorera Llobregat (Pujant de Plaça Catalunya, la vorera de l'esquerra)
-

Vetlla de dol dels sindicats de la Funció Pública de Catalunya, 21 de novembre de 2013






TARRAGONA MANIFESTACIÓ 23N (CLICA LA FOTO PER ACCEDIR A L'ÀLBUM)




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada