9 de setembre del 2013

Inici de curs 2013/14: CCOO denúncia que el nou curs comença avui sense tot el professorat als centres

EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT NO CONTRACTA AL PROFESSORAT SUBSTITUT NECESSARI ALS CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS DE CATALUNYA EN L’INICI DEL NOU CURS


El Departament d'Ensenyament, en els actes de nomenaments telemàtics que van tenir lloc els dies 29 i 30 d’agost no va nomenar el professorat necessari per substituir a les persones que es jubilen a data 1 de setembre, tot i sabent que aquestes jubilacions es produirien, des de fa tres mesos.

De la mateixa manera, va deixar sense cobertura les llicències sindicals dels representants dels treballadors i treballadores de l’educació ja que  la Consellera Irene Rigau, va decidir que el nomenament dels seus substituts i substitutes, no es resoldrà fins el dia 9 o 10 de setembre, depenent de la previsió de cada servei territorial.

Aquestes nomenaments, tot i que són vacants, seran coberts per jornades del 86% i finalitzaran el dia 30 de juny amb la corresponent reducció de sou.

D'aquesta manera, Rigau estalvia diners i recursos provocant malestar en els centres ja que aquesta setmana és fonamental per organitzar i preparar el nou curs escolar que comença el dia 12 de setembre.

El Govern de la Generalitat , va acordar reduir unilateralment la jornada complementària i les retribucions corresponents del personal substitut, empitjorant les condicions laborals del professorat català. Aquesta retallada de jornada i sou només les aplica el Govern de la Generalitat de Catalunya provocant desconcert i caos en els centres i precarització en la contractació del professorat.

La federació d’Educació de Catalunya continuarà denunciant aquesta situació de precarietat , de pèrdua de recursos i de condicions laborals a l’ensenyament públic català.

La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya ja es va posicionar el mes de juliol en contra de les noves retallades d'estiu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, que afecten sobretot a l'atenció a la diversitat i a l’atenció de l’alumnat més vulnerable.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada