13 de febrer del 2013

Reflexió i pràctica sobre les mobilitzacions


Reflexió i pràctica sobre les mobilitzacions




Estem vivint un període excepcional. En molt poc temps, el conjunt de la classe treballadora, i entre ella les persones que treballem als sectors públics, estem perdent la major part de les condicions laborals aconseguides després de molts anys de lluites i negociacions. I ho patim tant si treballem en serveis de gestió directa com en gestió concertada.
Les respostes que hem donat a nivell sindical i social des del 2010 han anat augmentant exponencialment, sobretot en quantitat. Malauradament, les poques victòries aconseguides fins el moment, unit al sorgiment de grups que s'autolegitimen en representants d'interessos generals i que no coordinen les seves mobilitzacions, pot acabar imposant el desànim entre les persones que estem sent perjudicades per l'actual crisi-estafa.


Què pensem?
Davant d'aquesta situació, les CCOO fem públiques les nostres reflexions:
  • és fonamental l'organització dels treballadors i treballadores.
  • hem de mesurar les forces per poder encertar en les mobilitzacions.
  • sense la unitat d'acció de les organitzacions sindicals serà impossible avançar.
  • no permetrem que ens separin als treballadors/es dels serveis públics de la societat que els gaudeix.
Què fem?
Per dur aquestes reflexions a la pràctica, les CCOO hem format part, des de la seva creació, de les plataformes “Prou Retallades” a Catalunya, i de la “Cumbre Social” al conjunt de l'Estat, que pretenen unir la defensa dels serveis públics amb la dels drets laborals dels seus treballadors i treballadores. Pel que fa a les organitzacions sindicals, també hem creat, tant a nivell estatal com català, la Plataforma Sindical Unitària, que agrupa a la pràctica totalitat de les organitzacions sindicals d'empleats i empleades públiques.
Aquesta Plataforma, ha començat a treballar col·lectivament per presentar recursos jurídics, com el de la paga extraordinària de 2012. I ha decidit, pels propers mesos:

Calendari de mobilitzacions
Durant el mes de febrer i fins primera setmana març: mobilitzacions sectorials, que a l'educació es concretaran en el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), sobretot al voltant de la Diada de l'Educació Pública. A l'educació concertada, les mobilitzacions es decidiran en funció de la negociació del seu conveni col·lectiu. I totes, en el procés de lluita contra la LOMCE.

10 de març: Mobilització General Europea, convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES), a la que pertanyen les grans organitzacions sindicals, entre elles CCOO.

- Abril: organització d'una gran manifestació a Catalunya, en defensa dels serveis públics per a la ciutadania i de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.

- Maig: coincidint amb la tramitació parlamentària de la LOMCE, els sindicats de l'educació de l'Estat estem planificant accions de protesta, per tal d'influir en la redacció definitiva de la nova llei. 

Ens comprometem al màxim en aquesta lluita unitària amb el conjunt de la societat, per buscar el màxim d'èxit possible i sense deixar de banda cap dels culpables de les nostres pèrdues de drets: la Conselleria d'Ensenyament, el Govern de la Generalitat i els Governs Europeus. I per suposat, tampoc no deixarem d'acompanyar a la societat en mobilitzacions específiques, com la del 16 de Febrer de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, o la del 17 de Febrer de la Plataforma en Defensa de la Salut. 




Organitza’t i lluita!!!

ccoo

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada