8 de novembre del 2012

Més de 1.000 persones formen la cadena humana contra les retallades a Mataró



 Més de 1.000 persones s’han manifestat davant de l’Ajuntament, coincidint amb el Ple municipal, per alçar la veu contra les retallades en educació i demostrar el malestar dels treballadors. En aquest sentit, centenars d’educadors de la comarca diuen “prou”, creant – simbòlicament - una cadena humana des de l’ajuntament fins al carrer Churruca per demostrar als polítics el descontent generalitzat per les polítiques que, segons el seu punt de vista, estan deixant l’educació pública “sota mínims”. La Presidenta de la Junta de Personal del Maresme- Vallès Oriental, delegada de CCOO Ensenyament, Encarna Escribano considera que l’administració pública està minant, amb les continues tisorades, un sistema educatiu que ha costat consolidar i que funcionava.

Escribano exemplifica algunes de les conseqüències de les retallades en l’àmbit educatiu. En aquest sentit, afirma que no es cobreixen les baixes dels professors i, per tant, les substitucions reglamentaries no arriben a les aules de manera immediata. De fet, explica que poden passar fins a quinze dies sense que s’hagi cobert la plaça d’un professor que està de baixa.

Amb tot plegat, un dels membres de l’organització d’Assemblea Groga, Joan Pere Pasqual qualifica la situació a les aules públiques mataronines de “pèssima”. Pasqual posa el crit al cel davant l’increment “desmesurat” d’alumnes a les classes, que en alguns casos, segons assegura, ha augmentat en un 42%. Un percentatge que es tradueix en més d’una quarantena d’estudiants en una aula.

De tota manera aquesta no serà l’última vegada que sortiran al carrer. D’aquí a menys de deu dies, 14 de novembre, professors i alumnes se sumaran a la vaga general per reclamar una educació pública de qualitat.




















Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada