7 de novembre del 2012

#14nov2012 Jornada de vaga i lluita a Europa 14 November 2012: European Day of Action and Solidarity - 14 novembre 2012 : Journée européenne d’action et de solidarité



Hi ha convocatòries de vaga a Grècia, Portugal, Itàlia i l’estat espanyol, junt a Malta i Xipre. Mobilitzacions de suport i solidaritat arreu d'Europa




Poster
To download the Poster, please click on the link below.

Flyer
- EN
- FR

Google map showing national actions taking place on the European Day of Action and Solidarity, 14 November.This map is not definitive. it will be updated on a regular basis:

http://www.etuc.org/r/1897


_________________________________________________________

El proper 14N tindrà lloc una jornada de vaga i lluita europea. A Grècia, Portugal, Itàlia i l’estat espanyol, junt a Malta i Xipre està convocada vaga. A més, a altres països n’hi hauran vagues parcials o mobilitzacions generals. També a França, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Regne Unit… es faran accions de lluita i solidaritat envers les polítiques dels governs estatals i de la Unió Europea.

Aquest dia d’acció i solidaritat és el primer on, en un bon nombre de països, es fa, simultàniament, una jornada de vaga. Concretament en aquells on les polítiques d’auteritat estan afectament més durament a la població: empobrint-la i desposseint-la de drets i prestacions.
Els efectes de les polítiques d'austeritat no només afecten les treballadores d'un país
La convocatòria és una resposta del conjunt del moviment sindical europeu, tant l’agrupat en la Confederació Europea de Sindicats (CES), per fer patent l’oposició a tota Europa a una política que beneficia a l’1% de la població en detriment del 99%.
Aquesta política està portant a tota Europa a una recessió de dimensions molt importants. Una recessió que està destruint ocupació, fixa i temporal; expulsant del mercat de treball a dones, joves i migrants; reduint les pensions; deixant sense expectativa de futur a les noves generacions i acabant amb els drets laborals i les prestacions socials que tant ens havien costat d’aconseguir. Estem davant d’una agressió sense precendents al conjunt de la classe treballadora europea. Per això, el conjunt del moviment sindical europeu i de cada estat s’ha posat d’acord per donar una resposta conjunta i coordinada que obligue a la troica comunitària i als governs europeus a canviar de polítiques.

El moviment sindical ha donat una mostra de responsabilitat i de fermesa amb aquesta convocatòria. Els efectes de les polítiques d’austeritat no només afecten les treballadores d’un país sinó als de tots els països. 
 La vaga té una dimesió laboral però també social i ciutadana. A Catalunya, la convocatòria la fem conjuntament Plataforma Prou Retallades, CCOO i UGT. 


A la convocatòria s'ha afegit l'Assemblea Nacional Catalana:





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada