21 de juny del 2012

CCOO exigeix al Ministeri la retirada de l'esborrany del Decret que modifica l'Educació per a la Ciutadania


CCOO exigeix al Ministeri la retirada de l'esborrany del Decret que modifica l'Educació per a la Ciutadania

No hi ha cap element disruptiu en els centres educatius en els que s’imparteix aquesta assignatura que justifiqui el seu canvi.


PDF (+)



Davant la proposta de modificació de l'assignatura Educació per a Ciutadania, la Federació d'Ensenyament de CCOO mostra la seva absoluta disconformitat amb les modificacions que es plantegen i sol·licita al Ministeri d'Educació Cultura i Esports que retiri el Projecte de Reial Decret, presentat per al seu dictamen en el Consell Escolar de l'Estat.

Aquest projecte respon a la pressió de determinats sectors, sobre la base de supòsits ideològics i no esta motivat per plantejaments pedagògics ni jurídics.

No obstant això, la Llei Orgànica d'Educació (LOE) estableix en el seu article 1. Apartat c) que el Sistema Educatiu espanyol s’inspira en la transmissió i posada en pràctica de valors que afavoreixin la llibertat personal, la responsabilitat, la ciutadania democràtica, la solidaritat, la tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia, així com que ajudin a superar qualsevol tipus de discriminació

Aquesta llei, fruit d’un procés de debat de tots els sectors implicats en la tasca educativa, assenyala en el seu preàmbul que un dels fins de l'Educació és: "el ple desenvolupament de la personalitat i de les capacitats afectives de l'alumnat, la formació en el respecte dels drets i llibertats fonamentals i de la igualtat efectiva d’oportunitats entre homes i dones, el reconeixement de la diversitat afectivo sexual”.

CCOO entén que no hi ha cap element disruptiu en els centres educatius en els que s’imparteix Educació per a Ciutadania que justifiqui el seu canvi. Així mateix reiterem la necessitat d'abordar la diferència persona com element d'enriquiment col · lectiu i el respecte cap els valors democràtics.

Per altra part, la Llei Orgànica 1/2004 de mesures de protecció integral contra la Violència de Gènere, que es va aprovar per unanimitat al Parlament, disposa que la igualtat entre homes i dones, la formació en el respecte dels drets i llibertats fonamentals , l'exercici de la tolerància i de la llibertat dins dels principis democràtics de convivència i el desenvolupament de les capacitats afectives han de ser principis del sistema educatiu espanyol.

També el Consell d'Europa, a la seva recomanació 12/2002, demana als estats que facin de l’Educació per a la Ciutadania Democràtica un objectiu prioritari de les seves polítiques i reformes.

En un context en que la igualtat és un dret, no té justificació qualsevol canvi que no passi per augmentar el respecte per als drets constitucionals i legals com a garantia per a mantenir un Estat de dret.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada