3 de maig del 2012

Els ensenyaments no reglats es tornen a mobilitzar dissabte, 5 de maig





Els treballadors i treballadores dels ensenyaments no reglats (acadèmies d’idiomes, informàtica, reforç escolar, formació contínua, formació ocupacional, preparació d’oposicions, ensenyaments artístics i altres) es concentraran  dissabte, 5 de maig, a les 13.30h, als Jardinets de Salvador Espriu, Gran de Gràcia, de Barcelona amb l’objectiu de fer visible socialment la importància de la seva tasca i reivindicar un conveni de qualitat per al seu sector.

En aquests moments de crisi, la formació dels treballadors i treballadores és més important que mai ja que representa un factor clau en la seva capacitat de mantenir o aconseguir feina. Els ensenyaments no reglats són el centre d’aquesta formació al llarg de la vida però la feina dels i les professionals que els imparteixen està poc valorada a nivell polític i social i les seves condicions laborals són molt precàries.

CCOO denúncia la precarietat, les pràctiques fraudulentes en contractes, seguretat social, i negació dels drets dels treballadors i de les treballadores. La reforma laboral empitjora una situació que ja és massa precària.

CCOO exigeix la valoració del sector no reglat perquè l’alumnat i els professionals s’ho mereixen.

CCOO reivindica que impartir un ensenyament i formació de qualitat necessita condicions laborals de qualitat.

CCOO exigeix per al sector:
-     La creació de més llocs de treball
-     Una contractació estable i ocupació de qualitat.
-     Un conveni digne amb millores en jornada, vacances, sou i conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

Per tot això, dissabte 5 de maig, CCOO convoca una manifestació des dels Jardinets de Salvador Espriu fins a la patronal,  a Roger de Llúria / Còrsega, on es llegirà un manifest, en un acte reivindicatiu simbòlic en contra de la precarietat que existeix al sector.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada