21 de març del 2012

CCOO considera inacceptable la proposta presentada pel Departament d’Ensenyament a la Mesa Sectorial

Malgrat les modificacions, poques i insuficients 

CCOO considera inacceptable la proposta presentada pel Departament d’Ensenyament a la Mesa Sectorial (15/03/2012)




El passat 15 de març va tenir lloc l’última reunió amb el Departament d’ensenyament per parlar de les mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari que de manera unilateral vol imposar.


En la reunió anterior el Departament va plantejar noves retallades de plantilles als centres i salarials als docents:

FP: El Departament augmenta de 5 a 7 el nombre d’alumnes que dóna dret a una hora lectiva setmanal per a la tutoria de formació en centres de treball (FCT) i incrementen les hores lectives de reducció per la coordinació en funció del nombre de famílies professionals.

ESO: Disminució de  les hores lectives de reducció per la coordinació en funció del nombre de grups.

Estadis: Mantenen la proposta anterior: Es necessiten 9 anys per assolir el primer estadi en lloc de 6 anys com fins ara. Només reconeixeran l’assoliment de l’estadi des del moment de la presentació de la sol·licitud, no des de l’acompliment.

Primària: Tots els centres tindran ½ mestre menys per la disminució d’hores de coordinació.

Escoles rurals (ZER): El Departament, a petició de CCOO, obrirà un capítol específic de negociació abans del 12 d’abril, a la Mesa Sectorial per la revisió de l’acord signat per CCOO al 1997 per tal d’adequar les plantilles.

Compactació i reducció de jornada per maternitat: Es podrà compactar la reducció d’1/3 de la jornada i de la meitat de la jornada cobrant el 80% (igual a 122 dies) i el 60% (igual a 182-183 dies) respectivament.

Aquestes noves mesures es començaran a aplicar a partir de la publicació al DOGC.

Tot i que ha hagut alguna lleus modificacions de millora, CCOO no pot donar suport a la globalitat del document ja que trenca acords signats pel nostre sindicat, empitjora les condicions de treball i la qualitat de l’ensenyament públic.



Temes relacionats:








 

  • Vídeo "Pingüins en lluita"
  • Vídeo "Crancs contra la gavina"
  • Vídeo "Formigues en lluita"  

  • 10 raons en contra de la reforma laboral. 10 raons per a la vaga general!

    Selecció d'entrades al blog amb arguments, raons...:

















    Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
    Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
    Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada