15 de març del 2012

10 raons en contra de la reforma laboral. 10 raons per a la vaga general!




10 raons en contra de la reforma laboral. 
10 raons per a la vaga general!



Versió PDF (+)


1. S’abarateix l'acomiadament?
SÍ. A partir d'ara aquesta serà la manera d'acomiadar perquè qualsevol empresa amb disminució d'ingressos o vendes durant 9 mesos consecutius (amb o sense beneficis) pot acomiadar pagant 20 dies, amb un límit d'1 any.

2. Es facilita l'acomiadament de 20 dies d'indemnització?
SÍ. La indemnització per acomiadament per a tots els indefinits serà de 33 dies, amb un límit de 2 anys de salari. A més, desapareixen els salaris de tramitació (els salaris que es cobren des que s'acomiada fins que hi ha sentència favorable).

3. Es pot acomiadar per faltar a la feina per estar malalt?

SÍ. Si en 2 mesos es falten 9 dies per malalties curtes, es pot acomiadar amb 20 dies d'indemnització per "causes objectives".

4. Es crearà ocupació estable?
NO. El "fals" contracte indefinit que es crea per a empreses de menys de 50 treballadors és més precari que l'actual contracte temporal que té 8 dies d'indemnització, perquè es pot rescindir en qualsevol moment al llarg del primer any en què el treballador o treballadora està a prova.

5. Em poden baixar el salari?
SÍ. Amb la reforma la quantia del salari es pot baixar si l'empresa té pèrdues i poden fer-ho de forma individual o col·lectiva.

6. Els EROs seran més fàcils per a les empreses i amb menys drets per als treballadors?

SÍ. Ja no serà necessari que la Direcció General de Treball autoritzi els EROs, ni per acomiadar ni per reduir la jornada. Els acomiadaments seran més barats per a les empreses perquè ja no es veuran forçats a negociar.

7. Els convenis col·lectius d'empresa estaran per sobre dels de sector?
SÍ. Els mínims que marquen els convenis de sector poden ser més baixos en els convenis d'empresa.

8. Es va a treballar més per menys diners?
SÍ. Podran retallar el salari i pujar la jornada de treball si hi ha pèrdues a l’empresa.

9. Quin conveni s'aplica quan finalitza el conveni actual?

El conveni que s'aplica deixarà de ser efectiu si no es negocia un de nou en dos anys des del venciment de l'últim signat. A partir d'aquest moment el conveni no estarà vigent, la qual cosa suposa que s'aplicarà algun conveni d’àmbit superior o es podrà produir un buit de regulació en aquelles matèries que no estiguin regulades per l'Estatut dels Treballadors.

10. Els aturats estan afectats per la reforma?
SÍ. Els desocupats que cobrin realitzaran serveis per a la Comunitat “de manera voluntària". S'equipara en el seu procediment, a la pena alternativa a l'ingrés a la presó dels condemnats per cometre delictes.



Es pot acomiadar amb 20 dies per any, amb un límit d'un any, al·legant 3 trimestres de pèrdues o previsió de pèrdues en el futur.

Acomiadament més barat
33 dies per any amb un màxim de 24 mensualitats per als contractes nous. Per als antics contractes de 45 dies per any, la indemnització que rebin en un futur serà de 33 dies per any des de l’entrada en vigor de la Llei. A més, si l'acomiadament és improcedent, l'empresa s'estalviarà els salaris de tramitació.

Desvinculacions
Les empreses podran modificar la jornada anual, l'horari, els torns, les funcions dels treballadors i les treballadores o el canvi de centre de treball, sense haver d'arribar a acords, al·ludint que amb això evitaran problemes futurs.

Salaris
Les empreses poden reduir els salaris dels treballadors i les treballadores en funció de la competitivitat i la productivitat.

Formació
S'eleva el límit d'edat per a contractes de formació als 30 anys fins que la taxa d'atur quedi per sota del 15%.

Atur
Els aturats i aturades que cobren desocupació realitzaran serveis per a la Comunitat, amb un
tractament equivalent en el seu procediment, a una pena alternativa a l'ingrés a la presó.

Convenis
El conveni que s'aplica deixarà de ser efectiu si no es negocia un de nou en dos anys des del venciment de l'últim signat. A més, els convenis d'empresa podran tenir pitjors condicions que els del sector.

ERO sense autorització
Les empreses poden imposar EROs, sense arribar a cap acord amb el personal laboral, i sense necessitat que siguin aprovats per l'Administració.

Nou contracte
Les empreses de menys de 50 persones treballadores poden utilitzar un "fals" contracte indefinit amb un període de prova d'1 any, amb el qual es pot acomiadar sense indemnització.

Absentisme
Sí durant 2 mesos es falta 9 dies a la feina per malalties curtes i intermitents, es pot acomiadar el treballador o treballadora amb 20 dies per any.

Administracions Públiques
Quan es produeixi una insuficiència pressupostària durant 3 trimestres seguits, podrà acomiadar al personal laboral.









ccoo reforma laboral


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada