14 de febrer del 2012

UNIVERSITATS. OCUPACIÓ DELS RECTORATS.


DELEGATS I DELEGADES DE PERSONAL DE  JUNTES I COMITÈS DE LA UAB, UNIVERSITAT DE LLEIDA, UPC I UNIVERSITAT DE GIRONA OCUPEN ELS RECTORATS.

MAPA de les tancades del 14-F


Avui 14 de febrer, a les 12 hores i fins demà 15 a les 12 h, delegats i delegades de les Juntes i Comitès del PDI PAS i de les universitats públiques catalanes, romandrem dins els rectorats de la UPC, UdG, UdL i de la UAB. Aquest tancament de delegats i delegades està previst a diferents sectors de l’àrea pública, durant aquest mes, per denunciar les retallades que el Govern de la Generalitat vol incorporar als pressupostos.

A banda de la previsió de retallades salarials prevista a la Llei de Pressupostos de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul·lació d’Acords, Convenis i Pactes en aquells punts que s’especifiquen a l’esmentat projecte de llei i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”,...).

Aquesta acció es realitza com un acte més de les mobilitzacions que es venen fent en defensa dels drets laborals i socials i en preservació de la democràcia i l’autonomia universitària, que estan en perill per les accions tant del Govern de la Generalitat de Catalunya com de l’Estatal espanyol.
A banda de la previsió de retallades salarials prevista a la Llei de PRESSUPOSTOS GENERALS de Catalunya per als empleats públics, també es liquiden drets laborals del personal de les universitats amb l’anul·lació d’Acords, Convenis i Pactes en aquells punts que s’especifiquen també al projecte de llei de MESURES o D’ACOMPANYAMENT i, molt especialment, es pretén realitzar una reducció indiscriminada de plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors, “Ramon y Cajal”,...)

A aquestes retallades cal sumar les que algunes universitats ja vénen aplicant. Aquestes mesures signifiquen un atac brutal contra l’autonomia universitària, i fan inviable una Universitat Pública, per tothom i de qualitat.

Davant d’aquesta situació exigim als rectors de les universitats públiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública i de qualitat que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada