17 de gener del 2012

MANIFEST DE LA FaPaC EN DEFENSA DE L'ESCOLA BRESSOL PÚBLICA


MANIFEST DE LA FaPaC EN DEFENSA DE L'ESCOLA BRESSOL PÚBLICA
(Barcelona)


PDFhttp://www.fapac.cat/webfm_send/1614


Al llarg del temps s’ha comprovat l’alt nivell de qualitat en la gestió pública de l’educació infantil de 0-3 anys, gràcies a tots els professionals que hi intervenen i també a la participació de les famílies, un factor clau que reverteix en la millora de la qualitat de l’educació dels nens i nenes al llarg de la seva vida.


L'escola bressol pública és un espai educatiu, un punt de trobada, de convivència i també de participació, on es generen vincles socials, afavorint la integració i la cohesió social. En definitiva, és un espai des d'on es fomenten valors com el respecte, el benestar i el progrés en el conjunt de la societat.


L’escola bressol municipal s'ha de considerar com una inversió en la millora de la societat actual i no com una despesa. La seva qualitat queda garantida per la titularitat i la gestió pública del servei en situar les necessitats dels infants per davant d’altres objectius.


La conjuntura econòmica actual requereix d’un exercici d’esforç per part de tots -pares i mares, professionals de l'educació i administracions públiques- perquè aquests serveis segueixin millorant i perquè, fonamentalment, no es facin passes enrere en el camí que hem recorregut fins a l'actualitat.


En aquest sentit, la FaPaC:


• Mostra el seu desacord davant les diferents manifestacions per part dels responsables de l’Ajuntament de Barcelona segons les quals les escoles bressol municipals poden estar en perill.
• Trasllada la seva decepció davant les intencions futures de canviar el model actual d’escola bressol municipal, un model del qual el conjunt de la societat reconeix la seva alta qualitat, ja que ha esdevingut un referent pedagògic en la primera etapa de l’educació infantil.
• Mostra la seva preocupació pel fet que es plantegi aturar la construcció de noves escoles bressol públiques, quan encara hi ha molts infants que no tenen places.


Davant de tot això i, sobretot, en defensa dels drets de l’infant per una educació pública i de qualitat, la FaPaC manifesta:


• Que rebutja qualsevol atac a la gestió pública d’aquest servei i qualsevol intent de privatització o concertació.
• Que reclama a les administracions públiques que reconsiderin qualsevol pla encaminat a desmantellar aquest estat del benestar que tant d’esforç ha costat construir, donat el rebuig frontal que genera a la societat.
• Que reclama la continuïtat en les construccions de noves escoles bressol municipals per tal de garantir una educació de 0-3 per a tothom i de qualitat.
• Que dóna suport a les reclamacions dels professionals d’educació infantil municipals i dels serveis complementaris, en defensa de l’escola pública de qualitat.


La FaPaC amb l'educació pública 0-3


Per una escola bressol pública de tots i per a tots





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada