29 de desembre del 2011

Què passa amb la paga extra dels empleats públics?

  • El 28D el Govern anuncia que pagarà la resta de la nòmina el 29D o el 30D
  • CCOO lamentem que la novetat sigui que el Govern compleix amb la llei
  • Una vegada finalitzi aquesta "minicrisi" de la paga de Nadal caldrà seguir pressionant i mobilitzant-nos contra les noves retallades que s'incorporen als pressupostos per l'any 2012, i que han quedat amagades per aquest conflicte
  • CCOO fem una crida a la massiva participació en la manifestació unitària convocada per al proper 18 de gener per defensar els interessos dels treballadors i les treballadores, i per permetre uns serveis públics de qualitat a la ciutadania
  • CCOO denunciem la utilització que s'ha estat fent dels funcionaris amb l'endarreriment de la paga de nadal, així com el missatge de por i resignació que el Govern pretén instal·lar entre les persones, i que estem convençuts que tornarà a aparèixer en un futur proper per justificar noves retallades. CCOO creiem en la capacitat col·lectiva de poder canviar les coses.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha  anunciat  que el Govern pagarà el 20% pendent de la paga extra dels empleats públics catalans el 29D o el 30D. Ens podem felicitar per l'èxit de la pressió exercida, però CCOO  lamentem que la notícia sigui, precisament, que el Govern de la Generalitat de Catalunya compleix amb la llei.

Pressió al carrer i front legal


El camí seguit per fer front a les mesures ha donat el seu fruit. Les mobilitzacions dels últims dies,  i el front legal que s’havia obert han fet possible aquest canvi en la voluntat de Govern


  • Les últimes mobilitzacions (14D, concentracions i manifestacions; 21D, concentració davant el Parlament) van servir per expressar el malestar i el rebuig dels milers d'empleats públics a les mesures del Govern. Els empleats públics estan farts pel menyspreu constant del Govern i han expressat la seva indignació i el seu total rebuig a tornar a ser els qui paguin els plats trencats d'una crisi que no han provocat. Aquest és el camí a seguir: mobilització i pressió. CCOO continuarem sortint al carrer contra les retallades previstes als pressupostos del 2012 i per defensar els interessos dels treballadors i les treballadores.
  • Les desenes de milers de recursos als que s'enfrontava el Govern l’obliguen també a complir amb les seves obligacions. CCOO vam obrir el front legal, posant a disposició de totes les empleades i empleats públics el recurs contra l'apropiació indeguda de l'IRPF i la vulneració de la legalitat. Aquesta iniciativa també ha estat clau: el Govern s'enfrontava a un procés judicial, amb informes interns i de la pròpia adminsitració d'Hisenda que ens donava la raó: no es poden retenir diners de salaris no pagats.S'han passat els límits legals, i la imatge de Govern complidor i dels millors s'ha trencat.

Centenars i centenars de centres es van organitzar el 22D per recollir els recursos individuals i presentar-los col·lectivament. Desenes de milers de docents van presentar els recursos individuals que CCOO havia elaborat,  bloquejant els registres d'entrada dels SSTT el 22D i el 23D. Han estat més de 100.000 els recursos individuals presentats aquests dies.




El matí del 22D i 23D els delegats i delegades de CCOO ens vam desplaçar als SSTT per assessorant les persones i recollir els recursos que posteriorment hem presentat.

Ara podem comprovar que aquesta ràpida i contundent acció legal s’ha mostrat totalment eficaç, malgrat altres sindicats dèien que no calia fer-la. A la tarda del 22D, el president Mas declarava que havia estat un "error", i demanà disculpes. El Conseller d'Agricultura, sr. Pelegrí, anava més enllà i demanà que el responsable "doni la cara".

La mateixa tarda del 22D, CCOO fem un comunicat en el que insistim que el reconeixement de l'error ha d'anar acompanyat de la rectificació i reparació del dany. I exigim el pagament íntegre de la nòmina i la dimissió de la persona responsable de la situació, el conseller d'Economia sr. Mas-Colell. CCOO insistim en la rectificació, en cas contrari el Govern s'enfronta a un procés judicial per no pagar amb rigor (apropiació indeguda de l'IRPF) i puntualitat. És per això que CCOO continuem animant a presentar més recursos.

El 28D fruit d'aquesta pressió (mobilització al Parlament el 21D, pressió legal amb la presentació dels milers de recursos...), el Govern anuncia que el 29D o el 30D pagarà la resta.

Com hem dit abans, tot i haver aconseguit modificar les seves intencions,  no podem acceptar que el compliment de les obligacions de l'Administració sigui la notícia.


CCOO denunciem la utilització que s'ha estat fent dels funcionaris amb l'endarreriment de la paga de nadal, així com el missatge de por i resignació que el Govern pretén instal·lar entre les persones, i que estem convençuts que tornarà a aparèixer en un futur proper per justificar noves retallades. CCOO creiem en la capacitat col·lectiva de poder canviar les coses.


-...



Tothom a la manifestació unitària del proper 18 de gener:


CCOO fem una crida a la massiva participació en la manifestació unitària convocada per al proper 18 de gener per defensar els interessos dels treballadors i les treballadores, i per permetre uns serveis públics de qualitat a la ciutadania. 




Els dret es defensen o es perden. 
La teva força és decisiva, la teva força és necessària!

  • No a les retallades de plantilles ni salarials
  • Defensem els llocs de treball
  • Defensem els drets dels treballadors i treballadores!

Junts fem més força!



Per què ens de mobilitzar...?: 


  • Perquè JA hem perdut el 20% de poder adquisitiu.
  • Perquè no sabem quants interins més es quedaran sense feina.
  • Perquè ens volen deixar de pagar els sexennis o estadis.
  • Perquè ens volen deixar de pagar l’import del complement específic a les dues pagues de juny i desembre.
  • Perquè ens volen  deixar de pagar el 100% del sou quan estem de baixa per malaltia.
  • Perquè ens volen deixar de pagar el 100% del sou durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill.  
  • Perquè ens volen suprimir definitivament el fons d’acció social.
  • Perquè ens volen deixar de fer  la seva aportació al nostre pla depensions.
  • Perquè no volen convocar oposicions ni treball estable  
  • Per dignitat
  •  I per tot el que encara ens amaguen...






Temes relacionats  

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada