22 de desembre del 2011

CCOO denuncia que els pressupostos de la Generalitat amaguen noves retallades que nohan estat anunciades ni negociades


Indignació contra les noves retallades a l’ensenyament

CCOO denuncia que els pressupostos de la Generalitat amaguen noves retallades que nohan estat anunciades ni negociades


CCOO de Catalunya ha denunciat que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya amaguen noves mesures que afecten, negativament, els treballadors i treballadores de l’ensenyament públic, personal laboral, personal de les universitats públiques  i també al professorat de les escoles concertades. El Govern de la Generalitat ha estat amagant les veritables intencions i no han passat per cap Mesa de negociació les mesures que ara apareixen a l’avantprojecte de pressupostos presentats al Parlament de Catalunya.

Aquestes noves mesures, que en molts casos representen retallades sobre retallades anteriors, afecten les plantilles i l’alumnat, ja que proposen increment de les jornades lectives , el que representa més alumnes per atendre i, per tant, afecten negativament la qualitat de l’atenció que rebran els i les alumnes. Com també afectarà el nou criteri, amb el que es calcularan les plantilles, de “polivalència” del professorat, o el que és el mateix, un professor de matemàtiques podrà impartir català o un de socials, anglès. A més, també els salaris es veuran, novament, retallats.

Entre d’altres, les noves propostes del Govern són:

- El Govern suspèn els acords, pactes i convenis col·lectius signats amb els sindicats. A l’Ensenyament públic són acords signats per CCOO els anys 1992, 2001 i 2005.

- Així mateix, esdevenen inaplicables les clàusules contractuals o les condicions regulades pels convenis col·lectius en l’àmbit del personal laboral que contradiguin el que disposa aquesta llei.

-Es redueix l’import del complement específic o equivalent en les dues pagues addicionals de juny i desembre, que afecta a tots els empleats públics, personal laboral i professorat en pagament delegat que treballa a l’escola concertada.

-Les mesures de contenció de la despesa per a la reducció del dèficit públic en matèria de personal són d’aplicació al personal de les universitats públiques catalanes.

-S’incrementa la jornada lectiva del professorat per poder atendre a l’alumnat nou que s’incorpori el curs 2012-2013 en lloc de contractar professorat. Aquesta mesura, segons els càlculs del Departament, suposa la no contractació de 1.200 interins a secundària i 1.500 a primària per cada hora d’increment de jornada lectiva..

CCOO exigeix que la Consellera Rigau convoqui la Mesa i expliqui aquestes mesures ja que està mostrant un menyspreu absolut pels sindicats i pel professorat.

 Temes relacionats:



Felicitació Escola Massana


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada