16 de desembre del 2011

ATUREM L’ESTAFA QUE EL GOVERN PRETÉN IMPOSAR

Versió PDF(+)


  • CCOO denuncia una incapacitat manifesta per planificar i gestionar les finances públiques de Catalunya.
  • CCOO rebutgem la utilització política que fa el Govern dels empleats i empleades públics
Els més de 200.000 empleats públics de la Generalitat cobraran la paga extra de Nadal el dia 28 en lloc del 21 d'aquest mes.  A més,  l’import de la mateixa es veurà reduït fins a un 20%, que es liquidarà “quan sigui possible”.



Aquesta nova retallada, de la qual no s’ha informat als sindicats que avui mateix seien a la mesa general de negociació de la Funció Pública, constitueix una estafa i un engany a totes les empleades i els empleats públics, doncs la falta de liquiditat respon a una mala gestió econòmica del Govern.  



CCOO rebutgem la utilització dels treballadors públics que fa el Govern vinculant la impossibilitat de pagar el nostre sou (tresoreria) amb el deute del Govern central destinat a inversions i infraestructures,  necessàries per a Catalunya, tal com es preveu a l’Estatut. L’incompliment de l’Estatut amb l’impagament per part del govern espanyol dels 759 milions d’euros de la Disposició Addicional Tercera (previst per  a infraestructures,- veure nota a peu de pàgina) no justifica que es carregui sobre els treballadores públics i els serveis públics aquest nou abús. És pel Govern més rentable o fàcil plantar cara als treballadors públics i no plantar-la als que no paguen i incompleixen l’Estatut?

La mesura també demostra una incapacitat manifesta per planificar i gestionar les finances públiques de Catalunya,  i no dubtarem a iniciar les mesures les legals oportunes que calguin per incompliment de la Llei de Pressupostos de 2011.



Seguiment de la Mesa

Avui, 15 de desembre, els sindicats de la funció pública hem anat amb voluntat negociadora i hem presentat  propostes concretes i mesures d’estalvi amb l’objectiu de garantir el manteniment de tots els llocs de treball, mantenir els nostres salaris (que ja han patit una retallada i una pèrdua del poder adquisitiu de més d’un 20% els darrers anys) i el manteniment dels nostres drets laborals. El Govern menteix quan diu que la retallada és inevitable: només amb la recuperació de l’impost de successions es poden ingressar 500M que el nostre Govern ha regalat.

Els sindicats, davant la manca de voluntat de negociar, concretar i informar, ens hem dirigit al Palau de la Generalitat a demanar explicacions sobre aquesta nova retallada que trobem del tot injustificable. Malgrat l’actitud de l’Administració nosaltres volem negociar, no donem la mesa per tancada perquè tenim capacitat per oferir propostes i alternatives d’estalvi que evitarien els retalls salarials i laborals dels treballadors i les treballadores.  Aquestes són les propostes presentades, de les quals esperem resposta per part de l’administració:



Propostes unitàries dels sindicats a la Mesa



Els sindicats presents a la Mesa d’Empleats Públics de la Generalitat, davant les propostes del Govern de la Generalitat de retallar els nostres salaris i drets en més d’un 10%, hem fet, fem, i farem, diferents propostes de mesures d’estalvi, amb l’objectiu de:
  • Garantir el manteniment de tots els llocs de treball.
  • Mantenir els nostres salaris que han patit ja una retallada i una pèrdua del poder adquisitiu de més d’un 20% els darrers anys.
  • Manteniment dels nostres drets laborals.

Mesures organitzatives
·         Eliminació de les externalitzacions i recuperació de les tasques inherents a la pròpia Administració Pública.
·         Proposem l’obligatorietat de jubilació dels personal de més de 65 anys, lligat a l’objectiu del manteniment de l’ocupació. Excepcionalment es permetrà el perllongament a aquelles persones que no arribin als anys de cotització mínims necessaris.
·         Reducció del personal eventual (designat "a dit" pels càrrecs polítics de torn) a la meitat.
·         Simplificació de l’estructura administrativa de direcció. Garantir l’accés a la funció directiva mitjançant els principis de mèrit i capacitat.
·         Estudiar la creació d’una mútua pròpia pel personal de la Generalitat de Catalunya, o de les administracions públiques catalanes.
·         Realització de les revisions mèdiques del personal de la Generalitat a càrrec dels serveis de l’ICS.
Mesures d’estalvi de despesa
·         Determinar un salari màxim dels empleats públics de 5.000 € bruts mensuals (equivalent a la retribució d’un A30 de les taules salarials de la Generalitat de Catalunya).
·         Limitació d’hores extraordinàries a aquelles estrictament necessàries per funcions finalistes o essencials.
·         Suspensió de les gratificacions extraordinàries no atribuïbles a hores extres (en concret les que s’abonen a càrrec de la partida 151 dels pressupostos).
·         Supressió dels complements de jornada de dedicació especial.
·         Rebaixar el topall màxim de dietes del 30% al 5% de les retribucions brutes anuals dels alts càrrecs.
·         Supressió de les indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats de la mateixa Generalitat i empreses públiques.
·         Reducció del 50% de la indemnització per assistència a tribunals d’oposicions quan siguin fora del seu horari de treball. Cap indemnització quan sigui dins l’horari de treball.
·         Reducció de despeses de formació en màsters i postgraus.
Mesures referents a millora d’ingressos
·         Restitució de l’impost de successions.
·         Recuperació de l’impost sobre donacions.
·         Recuperació impost sobre el patrimoni.
·         Incrementar la lluita sobre el frau fiscal.
Altres mesures
·         Topall de salaris màxims als directius de les empreses públiques, i també a les entitats que tinguin una subvenció per part de la Generalitat de més del 75% dels seus ingressos.
·         Eliminació de les indemnitzacions i retribucions dels càrrecs institucionals posteriors a la finalització de les seves funcions.

  • Els sindicats exigim resposta per part de l’administració sobre aquestes mesures alternatives d’estalvi .
  • Davant aquesta nova  agressió constitueix una clara estafa a tots els empleats públics i demostra una incapacitat manifesta per planificar i gestionar les finances públiques d’altra manera,  no dubtarem a iniciar les mesures les legals oportunes que calguin.
CCOO promourem accions i mobilitzacions unitàries amb els altres sindicats en contra de les mesures que el govern pretén imposar.

CCOO instem a totes les empleades i empleats públics a manifestar el rebuig i a exigir el cobrament íntegre dels nostres salaris.


Versió PDF(+)






Nota:


DISPOSICIÓ ADDICIONAL TERCERA. INVERSIONS EN INFRAESTRUCTURES

La inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures, exclòs el Fons de   compensació interterritorial, s’ha d’equiparar a la participació relativa del producte interior brut de Catalunya amb relació al producte interior brut de l’Estat per un període de set anys. Aquestes inversions poden emprar-se també per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies alternatives.

A aquest fi, s’ha de constituir una comissió integrada per les administracions estatal, autonòmica i local.





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada