26 d’octubre del 2011

XI CONVENI D’EDUCACIÓ INFANTIL D’ÀMBIT ESTATAL


XI CONVENI D’EDUCACIÓ INFANTIL D’ÀMBIT ESTATAL
________________________________________________________________________
CCOO planteja un conflicte col·lectiu per reclamar l’augment salarial del 2011

CCOO recorda als treballadors i treballadores del sector que els increments salarials per al 2011, el 2012 i el 2013 ja estan pactats en el text del Conveni, de manera que no cal negociar cada any.

Per al 2011 aquesta pujada correspon a un increment general del 3% sobre el total percebut el 2010 en tots els conceptes salarials definits en l’XI Conveni. Per als centres pertanyents a obres socials i per als centres públics de gestió indirecta privada aquest increment correspon a un 3,6% i a un 3,25%, respectivament, sempre tenint en compte els increments acumulats en anys anteriors. Només cal escriure i signar les taules salarials en la comissió paritària per poder registrar-les i publicar-les en el BOE.
No obstant això, les organitzacions patronals, seguint les directrius marcades per la CEOE, s’han negat a les reunions convocades a aquest fi i a fer efectiu aquest tràmit, i, escudant-se en la greu situació que travessen els centres a causa de la crisi econòmica, pretenen renegociar a la baixa aquests increments. És a dir, no volen complir el pacte. Fins i tot han arribat a oferir a la part sindical acceptar la pujada pactada, però a canvi volen renegociar altres aspectes del conveni col·lectiu, com ara la reducció del nombre de dies de vacances, augmentar la flexibilitat horària setmanal o eliminar el complement per incapacitat temporal.
CCOO ha rebutjat les pretensions patronals i defensa el compliment estricte de les condicions acordades. Tampoc renegociarem res a canvi que compleixin amb la pujada salarial, a la qual estan obligats per conveni. Les organitzacions patronals tenen tot el dret de demanar un nou procés negociador per plantejar totes les qüestions que considerin oportunes. De la mateixa manera que CCOO també el té per plantejar les seves reivindicacions sindicals. Però el que es pacta és per després complir-ho.

Per tot això, CCOO portarà les organitzacions patronals a conflicte col·lectiu. Si no se senten obligats pel que ells mateixos han pactat i signat, farem que sigui un tribunal qui els obligui a complir els seus compromisos.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada