28 de setembre del 2011

Les retallades també han perjudicat al professorat interí i substitut i a les plantilles del 60% dels centres públics

dillunsDenunciem la pèrdua de llocs de treball

  • Més del 60% dels centres han vist retallada la seva plantilla, tot i que hi ha més de 21.000 alumnes a atendre. 
  • Caldrien més de 2.000 nous docents per atendre aquest increment d'alumnes
  • A més, denunciem l'amortització de llocs de treball a les plantilles dels centres públics per l'increment de l'horari lectiu del professorat i la supressió de la sisena hora .
  • Emplacem a negociar la pròrroga d'un nou pacte per garantir l'estabilitat del professorat interí i substitut més enllà d'aquest curs.
  • Exigim al Departament que continuï cobrint les vacants generades per jubilació, i que s'incorporin  a la propera convocatòria d'oposicions. 
Denunciem l´empitjorament de les condicions de treball

Una part del professorat interí que el curs passat tenia adjudicada una vacant, aquest anys està fent substitucions. En molts casos cobreixen reduccions de jornada, la qual cosa empitjora les seves condicions laborals.
Aquest any, serà necessari haver treballat 9 mesos durant el curs per poder cobrar el mes de juliol. El Departament incompleix i trenca de manera unilateral l’acord signat amb CCOO. Aquesta mesura afectarà a 2500 substituts i substitutes.
Amb l’augment de l’alumnat i NO INCREMENT DE LA PLANTILLA el Departament rebaixa la qualitat del servei contra la voluntat dels que treballem a l’educació pública.

Denunciem els errors en els nomenaments telemàtics

El Departament va tornar a cometre errors en els nomenaments telemàtics de finals d’agost ja que va nomenar a una part de professorat davant d’altres que tenien millor número de la llista.
Hores d'ara encara no està esmenada totalment l’errada que el Departament va cometre.
CCOO entén que les errades informàtiques no poden justificar les afectacions a les persones i exigirem responsabilitats davant aquesta situació. Han deixat a persones a l’atur quan tenien dret a un nomenament i això s’ha de corregir.


L’EDUCACIÓ no és una despesa supèrflua,
és una INVERSIÓ.


CCOO exigim:



  • La continuïtat del pacte d´estabilitat més enllà del 2012.
  • Les places d’oposicions que no s’han convocat (afegint les dels 1700 jubilats), i amb el sistema transitori .
  • Solució als greus defectes del sistema de nomenaments telemàtics.
  • El nomenament corresponent a les persones afectades pels “errors informàtics”.
  • Un sistema de nomenaments més àgil, obert, flexible i transparent.
  • El dret a escollir entre les vacants publicades prèviament.
  • La cobertura de totes les baixes, des del primer dia.

OPOSICIONS

CCOO continuem exigint el compliment de l’acord de 2008 de convocatòria d’oposicions per als cossos de secundària i per al cos de mestres, ja que s’han perdut places i s’han deixat convocatòries.
CCOO continuem exigint la pròrroga del sistema transitori d’oposicions perquè ha estat el més eficient per consolidar el lloc de treball a molts interins que han aconseguit la condició de funcionaris i per mantenir la taxa d’interinitat del sector dins dels límits pactats.
I per garantir feina estable del professorat, exigirem la continuïtat del pacte d’estabilitat. Un pacte que CCOO va signar en solitari el 2005, i que de moment s’ha prorrogat fins el 2012.

Tot fa pensar que la proposta del nou sistema no s'aplicarà davant la negativa del la majoria de sindicats, entre ells, CCOO. Les administracions educatives i el MEC, volen recuperar el sistema eliminatori dels anys anteriors que constava de tres fases eliminatòries. Volen canviar els temaris i això suposaran més dificultats pel professorat interí que es presenti a oposicions en el cas que es convoquin. Des de CCOO hem demanat que es prorrogui l'actual sistema, tot i les deficiències que té.




Tema relacionat:



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada