1 de maig del 2011

Contra les retallades, defensem els serveis públics!

Manifestació unitària, oberta a tota la ciutadania, per al dissabte 14 de maig a les 11'30h a la Plaça de Catalunya de Barcelona.

Crida enèrgica i decidida al conjunt de la societat catalana perquè es rebel·li en contra de les retallades socials que volen imposar-nos i, més concretament, a participar activament a la manifestación que hem convocat el proper dia 14 de maig a la ciutat de Barcelona.

Foto
El Govern de la Generalitat i altres administracions han començat una campanya de retallades dels serveis públics, amb la intenció de degradar el seu funcionament i així justificar-ne la privatització.

La Generalitat està portant a terme un seguit de mesures de reducció de les plantilles que comportarà un considerable nombre d’acomiadaments. De moment això està afectant el personal interí, tant laboral com funcionari, en l'extinció de contractes o nomenaments o en la no-renovació. No cobrir les places vacants o les baixes també està tenint efectes desastrosos en les borses de treball. El següent pas, l’acomiadament de personal fix, ja ha començat a les empreses públiques de la Generalitat i s’estendrà aviat a la resta de la Generalitat. Només cal llegir les declaracions irresponsables i mancades del més mínim rigor de diversos membres del Govern.

Els responsables de la funció pública diuen, sense cap mena de “pudor”, que sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball, i de moment els acomiadaments s’estan fent indiscriminadament i sense cap mena de justificació. Això comporta una sobrecàrrega de feina sobre la resta de personal i el deteriorament, fins i tot el tancament, de serveis d’atenció directa. Aquesta escalada de desprestigi i de retrocés de drets laborals i de ciutadania es pretén justificar pels problemes pressupostaris, però té com a únic objectiu, declarat públicament, desviar cabals públics a mans privades.

Aquesta situació es manté somorta a la resta de les administracions públiques de Catalunya a l’espera de les properes eleccions municipals. La situació de les hisendes locals, la manca de noves fonts de finançament sense recórrer a l'apujada d’impostos i la nul·la col·laboració dels governs central i de la Generalitat, fan témer que acabin sent els treballadors i les treballadores i, en definitiva, el servei públic els que paguin la “seva” crisi. En aquests moments ja està servint com a justificació de l’incompliment d’acords signats.


En aquesta reivindicació per defensar els serveis públics, CCOO convida a participar en la Festa del Treball del proper 1 de Maig, amb manifestacions a diferents ciutats catalanes, i en una manifestació unitària, oberta a tota la ciutadania, per al dissabte 14 de maig a les 11'30h a la Plaça de Catalunya de Barcelona.


Feu clic per veure:
-el manifest "Prou retallades!", signat per diferents entitats socials (15-4-2011) convocant a la manifestació del 14 de maig
-el llistat actualitzat d'entitats signants del manifest "Prou retallades!"
-la notícia Presentat el manifest "Prou retallades!", signat per diferents entitats socials (15-4-2011)
-el Lluita Obrera Digital número 112, especial sobre les retallades
-el vídeo de la concentració del 14 d'abril de 2011
-el manifest conjunt SALVEM EL SECTOR PÚBLIC! NO A LES RETALLADES!



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada