25 de març del 2011

CCOO rebutja la proposta del Govern que pretén harmonitzar el règim de classes passives dels funcionaris amb el Règim General de la Seguretat Social

CCOO rebutja la proposta del Govern que pretén harmonitzar el règim de classes passives dels funcionaris amb el Règim General de la Seguretat Social


La Federació d'Ensenyament de CCOO rebutja la proposta del Govern suposadament elaborada per harmonitzar el règim de classes passives dels funcionaris amb el Règim General de la Seguretat Social.

L'Executiu ha remès als sindicats un document sobre mesures "harmonitzadores" del règim de classes passives de l'Estat, en el qual estan enquadrats la majoria dels funcionaris docents, amb el Règim General de la Seguretat Social. En el document s'estableixen per a aquest personal funcionari els nous requisits per accedir a la jubilació forçosa per l'edat.

Però a més es planteja la pràctica desaparició dels actuals mecanismes de jubilació voluntària, específics del col·lectiu de funcionaris, i substituir-los per un altre model basat en un increment exagerat dels requisits per poder jubilar (63 anys d'edat i 33 anys de serveis) i en l'establiment de coeficients reductors de les pensions després d'un període transitori (un 7,5% per cada any d'avançament respecte a l'edat ordinària de jubilació). En el document tampoc es fa cap referència a la pròrroga de l'actual sistema de jubilacions anticipades establert a la LOE i que acaba aquest any.

CCOO exigeix que  no s'afegeixin més retallades als que se'ns van imposar l'any passat. Cal no oblidar que el col·lectiu de funcionaris docents va patir el 2010 unes retallades salarials especialment elevades, d’entre el 5,5 i 7,5%.

De la lectura del document es dedueix que el Govern ha optat per intentar aplicar als funcionaris solament els aspectes més negatius del Règim General de la Seguretat Social, però no aquells més avantatjosos en aquest últim règim.

Per això el sindicat demana la retirada del document presentat pel Govern i el compliment íntegre del recent Acord sobre pensions, pel qual es compromet a plantejar en els fòrums de negociació tant la modificació del règim de classes passives, com el desenvolupament de l'Estatut Bàsic l'empleat públic, particularment en els assumptes relatius a la jubilació parcial i l'avaluació del compliment dels acords subscrits en l'àmbit de la funció pública i que el Govern va trencar el maig del passat any.

Cal iniciar un procés rigorós de negociacions entre el Govern i els sindicats representatius dels funcionaris que permeti aconseguir reformes raonables, equilibrades i justes en el règim de classes passives.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada