15 de desembre del 2010

NO al decret de direccions. PER UNA GESTIÓ DEMOCRÀTICA



·   Rebutgem que el decret permeti organitzacions escolars verticals. És un pas enrere pel que fa a la participació del  professorat i de la comunitat educativa sobre la gestió  pedagògica, organitzativa i econòmica dels centres, dificultant el treball en equip i la implicació en la feina educativa la qual, bàsicament, és una tasca col·lectiva.
·   Estem en contra de la creació de la “condició de directiu professional”.

Considerem inadmissible la coexistència de dos tipus de direccions que poden estar realitzant les mateixes tasques en centres d’igual complexitat i dificultat, rebent honoraris i reconeixement professional diferents.

Estem en desacord que el personal directiu professional sigui un alt directiu administratiu especialitzat en la gestió de recursos humans, en detriment de la seva tasca pedagògica.

·   Manifestem la nostra oposició a què el departament delegui gran part de la gestió de personal en les direccions dels centres públics perquè produeix indefensió:

El director/directora és considerat autoritat pública, amb presumpció de veracitat en els seus informes, de manera que en cas de conflicte jurídic, la càrrega de la prova recau sobre la persona treballadora.

Confereix a la direcció la potestat d'ampliar horaris i funcions, d'intervenir discrecionalment en la provisió de personal, en els complements retributius de coordinació i li dóna la facultat de sancionar disciplinàriament. És a dir, es podria produir una modificació de les condicions de treball del professorat desigual entre els centres, la qual cosa suposaria, de facto, eliminar la negociació col·lectiva sobre importants aspectes de les condicions laborals.

·   Considerem excessiva l’acumulació de funcions sobre la direcció, funcions que requereixen d’una dedicació i disponibilitat desproporcionades que superen qualsevol dedicació laboral raonable.

·   Denunciem que el Departament d’Educació amb aquest decret pretén desprendre’s de responsabilitats com a titular dels centres públics.

Per això, EXIGIM al nou govern 

  • La retirada del decret de direccions
  • La negociació d’un nou decret de gestió dels centres públics que fonamenti organitzacions
    democràtiques i eficients, amb normes i responsabilitats clares, i que millori les condicions laborals del professorati de la pròpia direcció.
  • La negociació dels models i els instruments de formació, recerca i innovació educatives, tant
    per a la gestió i organització dels centres, com per a l'exercici de la docència.

CCOO   USTEC·STEs     ASPEPC-SPS   FETE-UGT


És important que totes i tots manifestem el nostre rebuig i per això us convidem a signar el manifest a: 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada