Propostes de CCOO de Catalunya sobre la prioritat pressupostària del Departament d'Educació
En l'informe elaborat per la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya es mostra la despesa en educació a Catalunya i, més concretament, què és el que es gasta i què s'hauria de gastar.
Feu clic per veure l'informe de propostes de CCOO de Catalunya en relació amb la prioritat pressupostària del Departament d'Educació.
Feu clic per veure les declaracions de Montse Ros, secretària general, i Josep Miquel Lacasta, secretari de Comunicació, de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya.
4/11/2009
La despesa en educació a Catalunya: què es gasta i què s’ha de gastar
LA FEDERACIÓ D’ENSENYAMENT DE CCOO FA PROPOSTES DE PRIORITAT PRESSUPOSTÀRIA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ
Propostes de CCOO per als pressupostos 2010
CCOO ha mantingut converses amb els grups parlamentaris per exposar la situació de l’educació i ara els fa arribar les propostes de priorització.
- El pressupost d’educació ha de créixer malgrat la crisi.
- Recursos per garantir places suficients dels ensenyaments bàsics, amb la qualitat assolida pel sistema el curs passat
Catalunya no es pot permetre perdre qualitat en els ensenyaments bàsics, i ha d’escolaritzar també un percentatge més elevat d’alumnat de zero a tres anys.
- Increment d’ajuts i beques
La quantitat de famílies que viuen en condicions de pobresa ha augmentat, i la resposta del govern ha de ser garantir les beques i els ajuts per a l’estudi, per a material escolar i per al menjador escolar, i per als plans socioeducatius.
- Recursos per al creixement dels ensenyaments professionalitzadors.
És una aposta estratègica per a Catalunya la creació d’oferta educativa professionalitzadora, per a promoure un canvi en el model econòmic i per a millorar l’accés al mercat de treball de la població.
- Posposar el desplegament de mesures que no són prioritàries en la situació actual de crisi econòmica.
En aquest sentit, CCOO entén que el desplegament de la LEC ha de ser negociat i no precipitat. Cal tenir la calma suficient per negociar la millora pedagògica, organitzativa i laboral del sistema en el procés de desplegament de la LEC, encara que s’hagi de calendaritzar a mig i llarg termini. La crisi és una oportunitat per planificar millor el què ara no es pot pagar.
CCOO considera imprescindible la negociació
-de l’avaluació
- la investigació, la innovació i la formació contínua
- l’organització i la gestió de centres en el context d’autonomia que marca la LEC
- estatut dels i les professionals de l’educació
- el calendari escolar