11 de desembre del 2018

#12DVaga

VAGA DESCONVOCADA

http://educacio.ccoo.cat/2018/12/acord-pel-retorn-de-les-pagues-i-la.html.



CCOO i UGT convoquen el 12 de desembre vaga general dels treballadors/es dels serveis públics de la Generalitat

Els dos sindicats instem la resta de sindicats a sumar-se a les mobilitzacions conjuntes i a la convocatòria de vaga



Avui els sindicats CCOO i UGT han anunciat en roda de premsa conjunta la convocatòria d'una vaga general dels més de 250.000 treballadors i treballadores dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya. El motiu principal de la convocatòria és l'exigència del retorn abans d'acabar l'any de com a mínim el 10% de la paga de 2013, un calendari de retorn els propers dos anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets aquests darrers anys.

L'incompliment dels acords signats i de les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada a la darrera reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC), representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors/es de la Generalitat. La gravetat de la situació ens obliga a obrir un calendari que exigeix deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical. És per això que instem tots els sindicats amb representativitat als serveis públics de la Generalitat a sumar-se a la convocatòria d'una gran vaga general el proper dia 12 de desembre.

Els propers dies farem públic el calendari de mobilitzacions, ens reunirem amb els Grups Parlamentaris i farem petició de reunió amb els consellers Pere Aragonès i Jordi Puigneró. Demà dimarts, 13 de novembre, a les 9.30 hores, convoquem una concentració conjunta a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona com a inici de les mobilitzacions.

CCOO i UGT manifestem un cop més la nostra voluntat d'arribar a un acord, però exigim la retirada de la proposta de recuperació presentada a la MEPAGC i la presentació d'una nova proposta basada en la Resolució aprovada al Parlament de Catalunya.



Feu clic per veure:
  • Els cartells de la vaga dels serveis públics de la Generalitat del 12 de desembre pel retorn de les pagues



Ja n'hi ha prou d'excuses!
#FetsNoParaules
#12D
#VagaServeisPúblics
#VolemLesPagues


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de novembre de 2018 
12/11/2018 






CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya han registrat la convocatòria de vaga al sector públic de la Generalitat


Foto
Avui, 19 de novembre, CCOO i UGT hem presentat al Registre de la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del c/Sepúlveda, 148-150, de Barcelona, la comunicació de vaga general de 24 hores als serves públics i concertats de la Generalitat i universitats públiques el pròxim 12 de desembre.


CCOO instem al Govern a retirar la insultant proposta de no recuperació de les pagues fins el 2026, i a que faci una que reculli el que ja vam acordar: recuperar enguany un mínim del 10% de la paga de 2013, complir amb la resolució del Parlament perquè en 2 anys retorni les pagues de 2013 i 2014, i un calendari de retorn de la resta de drets i retribucions arrabassats des del 2012. 



El Govern té la possibilitat de reconduir el conflicte, amb propostes en la Mesa en aquest sentit: O acord -i compliment- o conflicte.



CCOO entenem que és el moment d’avançar tots junts en la lluita per revertir les retallades que estan afectant al conjunt de treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya i serveis concertats, així com de les universitats públiques, per a recuperar els drets i les retribucions que ens han arrabassat a tots nosaltres. Aquesta lluita per la recuperació de les dues pagues robades i altres drets ens uneixen a més de 250.000 persones treballadores. Ara més que mai la lluita ha de ser compartida i creiem que cal enfortir-la, per això demanarem als sindicats representatius al sector públic que se sumin a la convocatòria.





Feu clic per descarregar-vos l'escrit amb la comunicació de vaga.   




El pròxim 12 de desembre, les CCOO fem una crida a la vaga al conjunt de treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya i de l’ensenyament concertat, així com de les universitats públiques.

Una jornada emmarcada en la lluita del conjunt d’aquestes treballadores per aconseguir canviar les polítiques públiques i de personal de la Generalitat de Catalunya. Perquè malgrat que hem aconseguit millores en els darrers mesos gràcies als acords signats, la lluita per la recuperació de les dues pagues robades i altres drets, ens uneixen a més de 250.000 treballadores.

La gent que cada dia aconseguim, amb la nostra feina, que les catalanes i els catalans disposin d’uns serveis públics de la màxima qualitat possible malgrat les retallades, no podem permetre que la Generalitat ens insulti oferint recuperar les pagues el 2026. Perquè un govern ha d’establir prioritats i està clar que nosaltres no ho hem estat pas. Perquè volem que deixin de felicitar-nos als empleats públics amb paraules; volem fets.

Ara és el moment de guanyar aquesta lluita. Hem d’aconseguir que aquesta restitució de drets estigui en els pressupostos que s’han d’aprovar. Uns pressupostos que han de revertir les moltes retallades de drets laborals i socials.

Ara és el moment d’unir el màxim possible de treballadores en una lluita compartida. Perquè només una victòria del conjunt més ampli possible, podrà donar-nos la força per aconseguir les millores que també necessitem a cada sector de l’Educació i altres serveis públics. Aquesta victòria ens permetrà negociar amb més força a les treballadores i treballadors de les universitats públiques, als docents i altres treballadores educatives de l’escola pública i també de la concertada, als nostres respectius àmbits de negociació.

Perquè a les CCOO volem millorar les condicions laborals dels i les docents i les metgesses, però també dels infermers i auxiliars, de les conserges i dels administratius i del personal d’atenció educativa.

Perquè la lluita no s’acabarà el 12D. Serà la força que mostrem deixant els nostres llocs de treball i prenent el carrer, la que ens permetrà negociar amb força als diferents sectors la restitució de drets més corporatius.

Perquè ara és el moment de recuperar tot allò que ens van robar, el 12D l’Educació ha de deixar les aules i sortir al carrer.


                                        























Carta al President

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya demanen reunió al President Quim Torra per desbloquejar la vaga del 12D al sector públic de la Generalitat


Foto
En les concentracions que venen fent els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya del sector públic de la Generalitat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, avui dimarts, 20 de novembre han lliurat una carta al President de la Generalitat, Quim Torra. En ella li demanen reunió que permeti desbloquejar la vaga del 12D al sector públic de la Generalitat.


Els representants sindicals s’han reunit amb el cap de l’Oficina del President (atès que ell era a Vacarisses per l’accident d’un tren de Rodalies), a qui han transmès la petició de reunió amb el President, així com la carta amb les reivindicacions d’ambdós sindicats.



Adjuntem la carta lliurada avui a la Generalitat:



1.- Perquè convoqueu vaga el 12D?
És hora de revertir les retallades. Anàvem avançant en alguns temes (increment salarial, cobrar el 100% en cas de malaltia), però amb el retorn de les pagues extres del 2013 i 14 l’Administració ens ha dit que ens esperem fins al 2.026 per recuperar-les. Si deixem que ens insultin en això es pensaran que poden fer el que vulguin. Cal donar un cop a la taula.


2.- Però aquesta vaga serà útil?

La convocatòria ja ha posat nerviós al Govern i comencen a parlar de revisar la seva proposta. Hi ha dos elements que ens fan ser optimistes: els grups parlamentaris que poden donar suport als pressupostos del Govern han posat això com a condició imprescindible, i una mobilització de tota l’administració pública, l’educació concertada i les universitats és una demostració de força que no s’ha vist des del 2010. 

3.- Però cal reivindicar més coses que les pagues, no?

Moltes més!. Tant a la convocatòria oficial de vaga com als nostres comunicats o cartells ho expliquem així. Ara, fem central aquesta reivindicació perquè té tres avantatges: 

  • Exemplifica que no estem disposats a aguantar més insults ni més burles
  • Unifica a tots els sectors cridats a la vaga.
  • És l’element clau perquè hi hagi prou suport al Parlament per aprovar els pressupostos, i sense pressupostos la resta de reivindicacions seran més que difícils d’aconseguir.

4.- I una vaga de tota la gent afectada per això de les pagues no invisibilitza les reivindicacions de cada sector?

Tenim clar que una vaga potent, amb una convocatòria i una plataforma única, és el que ens permetrà ser més fortes a l’hora de continuar la lluita i les negociacions a cada col·lectiu. Començar ja amb un poti-poti de convocatòries, unes de cinc dies, unes de dos, altres només de dues hores, uns sindicats que convoquen en un sector, però no en el del costat..., crea confusió i desmobilitza.

5.- Però en alguns sectors de l’educació s’ha convocat vaga el 29N, no?

Ara mateix sembla que a les universitats públiques convoquen 28 i 29, aprofitant una proposta dels estudiants, però gairebé cap comitè ni junta de personal docent o d’administració i serveis s’ha adherit; als centres de pública no universitària al personal docent i laboral el criden a la vaga el 29 tot el dia, però al personal de consergeria i administració només dues hores, a l’educació concertada no hi ha cap convocatòria…
En fi. Ens sap greu tanta confusió, però el que és segur és que el 12D anirem totes i tots a una.


6.- Però no hauria estat millor una sola convocatòria?

Segur que sí. La cosa és que la vaga del 29 va començar com una proposta per les universitats públiques i després es va voler convertir en una convocatòria de pública no universitària. Vam consultar a la nostra afiliació i ens va dir que no tocava una mobilització aïllada i en plenes negociacions amb el Departament. 

Quan el govern va llençar la bomba que no ens retornarien totes les pagues fins al 2026 vam intentar coordinar una acció amb els sindicats presents en l'àmbit de la Generalitat i l’educació concertada, i ho hem aconseguit amb alguns, però amb altres no. Sap greu i demanem disculpes per què segur que ho podìem haver fet millor, però ara cal assegurar un suport massiu a l’única convocatòria que ha posat nerviós al Govern i pot mobilitzar a més de 250.000 treballadores i treballadors. 

7.- I com podem ajudar a fer que el 12D sigui un èxit?

Encara tenim dies per preparar aquesta vaga i el fonamental és el boca a  orella, centre a centre. Des de CCOO estem fent concentracions davant del Govern, reunint-nos amb els grups parlamentaris, fent cartells, vídeos...i pots estar al dia de tot a bit.ly/12DVagaGeneral.




CCOO reclama al Govern de la Generalitat que no s'amagui davant la vaga convocada al sector públic el 12 de desembre


PER QUÈ S’AMAGA EL GOVERN DE LA GENERALITAT?

CCOO ens preguntem on és el Govern de la Generalitat, per què s’amaga i per què demostra aquesta manca de respecte tan gran per les treballadores i els treballadors de la Generalitat.

Davant l’escalada de la conflictivitat, el Govern està desaparegut. Es van anunciant i succeint conflictes i vagues a tots els àmbits dels serveis públics de la Generalitat. Fa 27 dies que CCOO i els altres sindicats ens vam aixecar de la Mesa General de Negociació com a resposta a la proposta insultant que ens van presentar. Des d’aquell dia, no hem tornat a saber res del Govern. Segueix amb l’estratègia dilatòria habitual dels darrers temps. Tota la funció pública, en peu de guerra, i el Govern, desaparegut, com si no anés amb ells.

CCOO, conjuntament amb UGT, hem convocat una vaga general de 24 hores per al dia 12 de desembre per reclamar el retorn de les pagues robades. Vam anunciar la vaga el passat 12 de novembre, i vam registrar la convocatòria el 19 de novembre. Mentre registràvem la vaga, el conseller Puigneró anunciava que farien una nova oferta de retorn de les pagues.

Ja fa més d’una setmana d’aquest anunci i encara no en sabem res. On està el conseller?

Hem demanat una reunió amb el vicepresident i conseller d’Economia, i no tenim resposta. Hem demanat reunió al President Torra, i tampoc hi ha resposta. Per què s’amaga el Govern? Per què no vol saber res del personal que fa funcionar els serveis públics?

No es tracta d’una manca de respecte als sindicats. No es tracta d’una manca de respecte a CCOO. La falta de respecte del Govern és a les persones, és contra la dignitat de les treballadores i els treballadors.

El Govern es nega a complir el compromís signat fa més d’un any de pagar “un mínim del 10% de la paga de 2013” durant el 2018. Aquest “mínim” suposaria uns 50 milions d’euros, a disposar d’un pressupost de la Generalitat que per a aquest any 2018 és de 38.000 milions d’euros. ¿Es pensa el Govern que ens podem creure que no poden pagar aquest any, almenys, aquests 50 milions? Ni 100 milions? De veritat no volen pagar aquest “mínim”? Per què?

El passat 28 d’agost, el Govern va licitar contractes de serveis relacionats amb les noves tecnologies i la digitalització per un total de 889 milions d’euros. Això, a proposta del mateix conseller que ens va proposar tornar-nos les nostres pagues en 8 anys perquè diu que no hi ha diners per a les pagues. La paga d’un any suposa un import aproximat de 500 milions d’euros. CCOO entenem que la digitalització no ha de passar per davant de les persones.

Pensa el Govern que la digitalització del país han de pagar-la els empleats i les empleades públiques?

No creu el Govern de la Generalitat que la gent treballadora té dret a cobrar el seu salari a canvi de la seva feina?






Aquest Govern no aprèn. Després de l'insult que vam rebre el 31 d'octubre, amb una proposta de recuperació fins al 2026 de les dues pagues robades el 2013 i 2014, continua sense oferir una solució.

Ahir 3 de desembre, en 4 hores de reunió amb el Comitè de Vaga, el Govern no va ser capaç de presentar una oferta de recuperació del conjunt de les pagues. Es va limitar a incrementar la recuperació el 2019 d'un 25% de la paga del 2013, en lloc del 10% ofertat el 31 d'octubre.

No ens empassarem cap proposta indigna. Han de tornar aquest 2018 un mínim del 10%, tal com es van comprometre el juny del 2017. I han de presentar una proposta raonable de retorn de la resta.

No deixarem de treballar per una solució acordada, però el 12D hem de sortir a defensar la nostra dignitat i la dels serveis públics que prestem.

Només amb la força dels treballadors i treballadores podrem aconseguir la victòria. Una victòria que ens ajudi a la recuperació de la resta de retallades. Una victòria que hem d'aconseguir les 250.000 persones que treballem per la Generalitat, les universitats públiques i els serveis concertats.

El 12D, tothom a la #VagaServeisPúblics

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada