27 de juny del 2018

Aturem l'odi i l'LGTBIfòbia


MANIFEST DEL 28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI





Després de molts anys de repressió dels drets i les llibertats de les persones LGTBI, la nit del 28 de juny de 1969 va esclatar, al bar Stonewall Inn de Nova York, una revolta contra la policia, que acostumava a reprimir les persones que no encaixaven en els models normatius dels cossos i de les sexualitats. Aquests fets van servir de catalitzador per a la lluita del moviment LGTBI a la resta del món.

A Catalunya, després d gairebé quatre anys d’aprovació de la Llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, continuen augmentant les agressions de caràcter verbal i físic. Aquest odi i I'LGTBIfòbia estan instal·lats en el dia a dia i els percebem:

  • Quan es nega una feina digna ales persones transsexuals.
  • Quan el 67% de les persones LGTBI no han sortit de l’armari a la seva feina.
  • Quan el 53% de les persones amb VIH són a l’atur.
  • Quan un treballador o treballadora LGTBI no s’atreveix a denunciar una acció d'LGTBIfòbia a la feina per por que no l’acomiadin.
Des del sindicat hem de treballar amb fermesa, determinació i orgull per promoure la igualtat des de la diversitat i per posar fi a I'LGTBIfòbia als centres de treball. Hem de negociar, als convenis, mesures i acords que incorporin la diversitat sexual i de gènere, hem de negociar protocols contra l’assetjament de les persones LGTBI i hem d fomentar I ‘ocupació de les persones trans amb mesures especifiques i accions positives.

No oblidem tampoc I ‘assetjament escolar per raó d’orientació afectivosexual o d’identitat de gènere. Malgrat que s’ha aprovat un protocol específic, encara queda molta feina per fer de difusió i d’implementació, així com de desenvolupament d la resta de temes relacionats amb l’àmbit educatiu, previstos a la Llei 11/2014.

Pel que fa a la garantia dels drets sexuals i reproductius del col lectiu LGTBI, des de CCOO exigim el total desplegament del nou model d'atenció de la salut de les persones transsexuals, que ha de ser real i ha de despatologitzar efectivament, tenint en compte que els cossos poden ser diversos, plurals i no binaris. Aquest model ha d'arribar a tot el territori.

Així mateix, és necessària l’aplicació completa del nou protocol d'accés a la reproducció assistida i el seu desplegament per tot el territori català. Cal tenir cura de la salut sexual de tot el col·lectiu i erradicar la serofòbia mitjançant l'aplicació de l'Acord nacional per afrontar l'epidèmia ViH i a Catalunya  i lluitar contra l’estigma relacionat amb aquest virus.

És el moment de trencar silencis ï reivindicar, una vegada més, que les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals o intersexuals han de tenir els mateixos drets.

Des de I ‘Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya, reconeixem l'esforç ï la feina de tots els delegats i delegades, afiliats ï afiliades, ï dels activistes LGTBI, que són tota una referència en la lluita pels drets de les persones del col·lectiu, i ens comprometem a continuar generant espais de trobada i formació en diversitat sexual i d gènere, perquè tothom pugui treballar en els diferents àmbits sindicals en igualtat, sense que importi la seva orientació sexual, la seva identitat o la seva expressió de gènere.

Així mateix, us convidem a tots i a totes a participar ala manifestació unitària que tindrà lloc el dia 30 de juny, a les 18.30 hores, a la plaça de la Universitat, per cridar alt i clar: ATUREM L’ODI I LGTBIFÒBIA!

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada