18 de gener del 2018

Voluntariat: Amics del moviment “Quart Món” a Catalunya

QUI SOM?

Quart Món som una entitat de voluntariat sense ànim de lucre que acompanya famílies d’origen galaicoportuguès en el seu procés d’inclusió social. Som una entitat que existeix des de l’any 1997. Estem constituïts legalment com a associació i registrats al Cens d’Entitats de Voluntariat de la Generalitat.

La nostra tasca es va iniciar en detectar les necessitats derivades de l’exclusió social que patia un grup de famílies que vivia en caravanes i camions als carrers de Barcelona i Badalona. 

Tots aquests anys hem pogut dur a terme una gran quantitat d’activitats enfocades a la inclusió social gràcies a la tasca de les persones voluntàries que conformen l’entitat i que s’impliquen en la millora de la qualitat de vida de les famílies.

Els objectius principals de Quart Món són: 

Trencar el cercle d’exclusió de les famílies galaicoportugueses i convertir-les en protagonistes del seu procés d’inclusió. 
Fer visible la realitat de les famílies en els àmbits social i polític per fomentar el compromís i la solidaritat. 

Aquests objectius es treballen a través de l'acompanyament i d’activitats lúdiques i formatives que demanden les famílies i que s’adrecen tant a infants i  joves com a pares i a mares. 

QUE FEM?


En l'actualitat, tenim dos grups d'estudi assistit per a nens i nenes d'entre 5 i 16 anys, dos grups de lleure per a infants en edats compreses entre els 6 i els 12 anys i un grup de lleure per a joves (a partir dels 13 anys).

ON?

Estudi assistit: al barri del Clot i a la rambla Prim
Esplais: al barri del Clot i a Torre Baró

PERFIL DEL VOLUNTARI:


Persones - majors d'edat - motivades per acompanyar infants i joves en activitats formatives i de lleure. 
Compromís d'un dia a la setmana (o quinzenalment en el cas dels esplais) i durant tot el curs escolar.
Disposició a assistir a les reunions trimestrals de formació i avaluació que es duen a terme en finalitzar cada trimestre escolar.

HORARIS:


ESTUDI ASSISTIT: dilluns, dimarts, dimecres, dijous o divendres de 16:30 a 18:45.
ESPLAIS: dissabtes alterns de 10 a 13:30

Per a més informació ens podeu escriure o visitar la nostra web



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada