22 de setembre del 2017

Manifest del MUCE sobre els fets en relació a l’1 d’octubre

Manifest del MUCE sobre els fets en relació a l’1 d’octubre



Barcelona, 21 de setembre de 2017


Manifest del MUCE sobre els fets en relació a l’1 d’octubre


El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), davant dels gravíssims fets succeïts els darrers dies, en relació amb la situació política que viu Catalunya, com a entitats defensores de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir, i davant les accions que atempten contra els drets humans, condemna qualsevol acció que pugui impedir el ple exercici dels drets democràtics, socials, la llibertat d’expressió i el dret a decidir. Estenem aquesta condemna a qualsevol acció, sigui quina sigui, que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets i les llibertats i garanties comprometés, i exigim que cessin els arrests i actuacions policials i la immediata posada en llibertat de les persones que restin detingudes. Així mateix exigim la restitució de totes les competències del Govern de Catalunya.

Des del món educatiu, volem que els nostres infants i joves creixin amb els valors de la democràcia: el diàleg, la participació ciutadana, el respecte i la llibertat, lluny de qualsevol acció o actitud repressiva, discriminatòria o segregadora. I per tant, exigim que es deixin de violar drets democràtics com el de manifestació, reunió, el dret de la informació i al secret de les comunicacions. 

Manifestem públicament el nostre suport a la defensa dels nostres drets i llibertats, i a totes les persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets. Amb el màxim respecte a la pluralitat de la nostra gran base social, continuarem fent costat al poble de Catalunya, que s’ha expressat d’una manera cívica i pacífica en reiterades ocasions. I per això demanem una solució a aquest conflicte polític que passa per l’exercici del dret a decidir de la ciutadania de Catalunya.

Com a Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) entitat que representa a tota la comunitat educativa de l’Educació Pública de Catalunya, tenim confiança en la reacció que sabrà donar la ciutadania i  participar en les mobilitzacions unitàries, pacífiques i des d’una àmplia base social que en defensa de la democràcia es convoquin arreu del territori.



Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Catalunya Laïca - Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) - Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d’Educació de CCOO - Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - Federació d’Ensenyament FETE-UGT - Front d’Estudiants (FdE) - Sindicat d’Estudiants (SE) - Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) - USTEC-STEs (IAC)

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada