9 de juny del 2016

Signat l'acord per la recuperació de la paga de 2012.


Fruit de la unitat sindical, de la capacitat de proposta i de la mobilització dels delegats i delegades sindicals, avui dijous, 9 de juny, s’ha arribat a un acord amb l’Administració que beneficiarà els treballadors i treballadores del sector públic. 


Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)
El mes de gener, els sindicats van aconseguir un vot unànime de tots els grups parlamentaris a una resolució favorable a les demandes proposades. Amb la negociació, va ser possible començar a revertir les retallades i aconseguir la devolució de la paga de 2012, quedant sense efecte el descompte del 5% que es va fer als salaris d’aquest mateix any.

L’acord que avui s’ha assolit a la reunió de la Mesa General de la Funció Pública significa:

  1. El compromís del Govern per complir la resolució parlamentària i a la recuperació del marc de condicions laborals anteriors a 2012.
  2. Deixar sense efecte la retallada del 5% del salari de l’any 2012.
  3. L’abonament del 75’96% pendent de la paga de 2012 (a l’octubre/novembre de 2016, el 20,32%, al març de 2017, el 35,32%, i al març de 2018, el 20,32%).

A més, se seguirà negociant la recuperació de la resta de temes:

  • Calendari per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
  • Oferta d’ocupació i reducció de la temporalitat.
  • Fons d’Acció Social.
  • Nous supòsits per assolir el 100% per IT (Incapacitat temporal).
  • Estadis docents.
  • Millora de la regulació de les borses de treball per l’accés a la Funció Pública.
  • Impulsar que la Mesa de Personal Docent negociï el retorn dels drets al professorat més gran de 55 anys i al que ha fet substitucions durant més de 6 mesos.
  • Avaluar el resultat de la negociació d’aquests punts abans de l’1 de desembre de 2016.

Per a CCOO, aquest acord significa un primer pas ferm en la recuperació dels drets que ens van arrabassar a 2012, i ens comprometem a seguir treballant amb propostes, negociacions i mobilitzacions fins la recuperació de tots els nostres drets i la conquesta de nous.

Llegeix i descarrega aquí l'acord de la Mesa (pdf)
Llegeix i descarrega aquí l'Acta de la reunió de la Mesa (pdf)



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada