3 de setembre del 2015

CCOO convoca una protesta en l’acte d’inauguració de curs del Sistema Universitari Català



Divendres 4 de setembre de 2015, en el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Demà divendres 4 de setembre, CCOO ha convocat una mobilització dels treballadors i les treballadores de les universitats públiques catalanes amb motiu de l’acte d’inauguració de curs del Sistema Universitari Català, que es celebrarà al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili a les 12 h. L’acte estarà presidit pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha tingut entre les seves responsabilitats la política universitària del Govern.

CCOO convoquem aquesta mobilització per denunciar, precisament, que les polítiques del Govern de la Generalitat estan ofegant a les universitats públiques i posant en greu perill el servei públic d’educació superior i recerca: han reduït el finançament de les universitats en més d’un 20%, han augmentat les taxes en un 66%, han violentat l’autonomia universitària, han arrabassat per decret els drets laborals dels treballadors, han estroncat la carrera acadèmica i, per acabar-ho d’adobar, han impugnat el Conveni Col·lectiu del PAS i denunciat als sindicats i a les universitats davant els tribunals.

Per tot això, és necessari fer veure que s’equivoquen molt els que pensen que els treballadors i les treballadores ens quedarem quiets i callats: ens mobilitzarem per fer evident la nostra indignació i perquè els quedi clar que seguirem defensant el treball digne en una universitat pública i de qualitat per a tothom.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada