27 de maig del 2015

Educació infantil 0-3. SÍ a la subrogació. NO a la congelació salarial

0-3. Escoles bressol.
SÍ a la subrogació. NO a la congelació salarial 



Accedeix al full d'actualitat en pdf


El passat 13 de maig, la Mesa Negociadora del XI conveni col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil va aprovar incloure-hi la subrogació de les treballadores i treballadors en la successió d’empreses, tal com des de CCOO havíem defensat històricament. La pressió que vam exercir a la Mesa va donar els seus fruits i vam aconseguir que aquesta millora no fos a canvi de la pèrdua de dies de vacances, tal com proposaven les patronals amb el beneplàcit de la resta d’organitzacions sindicals representatives del sector.
L’acord inclou la congelació salarial pels anys 2014 i 2015. Això ha impedit la nostra signatura, en coherència amb els acords generals d’àmbit estatal.
Des de CCOO vam sol·licitar i vam defensar l’aplicació del Acuerdo Nacional para la Negocación Colectiva, per al 2015, que proposa una pujada de l’1%. Per al 2014 proposàvem un 0,5% d’increment. Sorprenentment, la resta d’organitzacions sindicals (excepte la CIG) van acceptar la congelació la mateixa setmana que s’arribava a un principi d’acord per incrementar els salaris, tant al 2015 (1%) com al 2016 (1,5%). Ens va estranyar, sobretot, la docilitat complaent de la UGT a la Mesa Negociadora, acceptant un acord en contraposició al què els seus representants defensen a nivell estatal. Quines són les raons que els porten, conjuntament amb USO, a signar acords en detriment dels interessos de les treballadores i treballadors del sector? Per què accepten la congelació salarial per al 2014 i 2015 després d’anys de pèrdua de poder adquisitiu?

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada