28 de maig del 2015

8 de juny: Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius

Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

8 de juny, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l'avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.





En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius, la Fundació Cipriano García organitza una jornada d’estudi el proper dia 8 de juny del 2015. El propòsit general de la jornada és contribuir a alguns dels objectius propis de la comunitat professional d’arxivers com ara conscienciar la ciutadania de la importància dels arxius per al mateix exercici dels seus drets i la construcció de la memòria col·lectiva; sensibilitzar, tant el sector públic com el privat, de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar-ne l’accés, la consulta i la difusió, i, finalment, promoure i millorar la imatge dels arxius entre la ciutadania.

Els continguts de la jornada són la presentació dels resultats de diferents projectes i experiències sobre el patrimoni històric i la seva digitalització, dutes a terme des del món sindical, des de l’àmbit associatiu i també des de l’Administració pública. Alhora, es pretén conèixer i debatre sobre quina ha estat i quina és en l’actualitat la relació entre el món dels arxius i la societat. Els objectius específics de l’activitat són els d’estimular la discussió i el debat al voltant d’aquestes qüestions, establir vincles de relació i, finalment, fer balanç i aportar algunes conclusions.

La jornada tindrà lloc el proper 8 de juny, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l'avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.

Hi participaran, entre d’altres, Javier Tébar, director de l’AHCO de Catalunya (Fundació Cipriano García); Alberto Gómez Roda, director de l’Arxiu Històric José Luis Borbolla, de la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO del País Valencià; Debora Migliucci, directora de l’Archivio della Camera del Lavoro de Milano; Manuel Salamanca, professor de la Universidad Complutense de Madrid, i Enric Cobo Barri, coordinador General d'Arxius del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, cliqueu el tríptic de la jornada.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada