15 d’abril del 2015

Integració de docents del cos de catedràtics en el règim de classes passives (MUFACE)


Possibilitat de reclamar la integració en el règim de classes passives de l'estat i MUFACE del personal docent procedent de cossos docents de les universitats laborals i dels centres de formació professional de l' AISS que han accedit al cos de catedràtics d’educació secundària. 


  • Afecta a un sol col·lectiu: només professors i professores que van accedir a la funció pública després d'aprovar-se  la llei 30/84.
  • Únicament per als funcionaris docents que estaven en el RGSS i hagin accedit al cos de catedràtics d'educació secundària per Concurs d’accés.
  • La resposta de Classes Passives és que  ”els companys i companyes d'aquests col·lectius, que accedissin al cos de catedràtics, després de crear-se aquest per la LOE el 2006, han d'integrar-se en el règim de classes passives a tots els efectes”. Ho han de sol•licitar per escrit.
  • El dubte que tenim en aquest moment és si Classes Passives aplicarà el mateix criteri a aquells professors d'educació secundària, integrats en el RGSS, que primerament van adquirir la condició de catedràtic, (situació que s'ha pogut donar des de 1991 fins a 2006). Hem demanat informe jurídic i hem elevat una consulta a Classes Passives.


  • Els nous funcionaris, des de 2011 i en virtut del que estableix l'article 20 del RDL 13/2010, s'integren en el RGSS i no tenen cap possibilitat de passar a Classes Passives.

Si voleu més informació, contacteu amb la Federació d'Educació de CCOO.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada