29 d’abril del 2015

Comunicat de la Federació d'Educació de CCOO en relació a la mort d'Abel Martínez


Des del respecte al dol per la mort d’Abel Martínez Oliva, la Federació d’Educació de CCOO torna a manifestar




  • El seu respecte i acompanyament a la família, amics i companys de l’Abel i la nostra total disponibilitat en allò que calgui.
  • La nostra solidaritat, suport i disponibilitat cap a tota la comunitat educativa de l’Institut Joan Fuster. 




Com a resposta als tràgics fets esdevinguts la setmana passada, s’estan creant espais de reflexió i debat que s’han d’instal•lar no només dins de la comunitat educativa sinó a tota la societat per tal de prevenir qualsevol tipus d’actuació o manifestació que generi violència, por i intolerància. També des de CCOO ens interroguem i ens plantegem dubtes :

  • Amb suficients recursos de prevenció i diagnòstic, assessorament psicològic i pedagògic, s’hauria pogut evitar aquest tràgic succés? I amb una millor organització?
  • Amb ràtios més adequades, amb més professorat de suport, amb millors condicions laborals, s’hauria pogut fer una millor atenció personalitzada i seguiment amb l’objectiu de detectar futures actuacions problemàtiques?
  • Quines mesures són les adequades per promoure alhora el benestar docent i l’atenció adequada a l’alumnat?

CCOO anuncia que demanarà al Consell Escolar de Catalunya que convoqui la comunitat educativa per analitzar els fets i realitzar les corresponents recomanacions.

Així mateix, CCOO demana reunió extraordinària de la mesa sectorial per estudiar-ne les causes i conseqüències en l’àmbit laboral.

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada