28 de febrer del 2015

El pastís i la cirereta Pressupostos del Departament d’Ensenyament de la Generalitat 2015

El pastís i la cirereta
Pressupostos del Departament d’Ensenyament de la Generalitat 2015




Hi ha els pressupostos i hi ha la campanya electoral. Per això, si comparem els pressupostos amb un pastís, aquest any porta cirereta. La cirereta sempre fa bonic, però alimenta poc.
La cirereta són 100M€ que han pactat ERC i CiU per a finalitats socials que corresponen més o menys amb les reivindicacions més reivindicades durant tot el 2014. Un 0,3% dels pressupostos totals de la Generalitat.
D’aquests 100M€, al Departament d’Ensenyament n’hi van 27,5M€. Un 0,6% del seu pressupost. Han escrit que aquests diners aniran a contractacions per a l’atenció a la diversitat (10M€), escoles de música municipals (5M€), transport escolar (5M€), beques menjador per a alumnes de zero a tres anys (3M€), la construcció d’un institut a Badalona (4,5M€) i les obres en un centre de Mora la Nova i un altre de Rubí (0,5M€). Si hi ha més diners per a beques o per a d’altres coses, hauran de sortir de l’estalvi en altres partides. Les execucions dels pressupostos són un misteri.
Benvinguda la cirereta. Ben arribades les reivindicacions que l’han configurada.
Ara anem al pastís. D’això no en sentirem a parlar tant. En educació, per al 2015 i amb cirereta, són quasi 4.470M€.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada