30 d’octubre del 2014

CCOO exigim la negociació dels pressupostos de 2015: recuperem drets i salaris!

Demà divendres, 31 d’octubre, a les 11.00 h
 
Els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública es presentaran a la seu del Departament de Governació per exigir la negociació de les seves reivindicacions


El passat 18 de setembre els sindicats amb representació a la Mesa General de la Funció Pública vam registrar un escrit demanant reunió de la Mesa, amb voluntat de negociar les nostres reivindicacions, com a pas previ a l’elaboració de l’avantprojecte de Llei de pressupostos pel 2015. Remarcàvem la necessitat de donar el necessari impuls a l’ocupació, la recuperació de les pagues i de la jornada i salari del personal interí al 100%.

Després que, en dues ocasions, se’ns ha comunicat que féssim reserva de dates per la reunió -la darrera, per als dies 30 i 31 d’octubre-, encara no s’ha fet cap convocatòria.

Davant d’aquesta situació, els sindicats hem anunciat a l’Administració que demà divendres, 31 d’octubre, a les 11.00 hores, ens presentarem al davant de la seu del Departament de Governació a Barcelona, a la Via Laietana, 26, esperant poder obrir la negociació dels temes que plantejàvem al nostre escrit de 18 de setembre.


Cinc anys de pèrdua d'ocupació, salaris, drets laborals, equitat i inversió educativa
No a la pròrroga dels pressupostos de 2014: El 2015 volem totes les nostres pagues!



  • No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien els empleats i empleades públics de Catalunya a patir un any més les brutals agressions als seus drets i salaris, que estan patint des de 2010.
El Govern de la Generalitat es va comprometre, tant en declaracions públiques com en reunió de la Mesa General de la Funció Pública (realitzada al mes de juliol), a que l'any 2015 els empleats i empleades públics cobrarien totes les pagues i que el personal substitut recuperaria el 100% del seu salari i la seva jornada laboral.

Davant els dubtes que sobre aquests temes ha manifestat el Govern en debat parlamentari, CCOO reclama al propi Govern i als Grups Parlamentaris l'elaboració d'uns pressupostos socials que incloguin les partides necessàries per la reparació de la paga de 2012, les pagues completes de 2015, la recuperació de la jornada i el salari del personal interí i la creació d'ocupació pública.



En aquests moments, quan tant a Madrid com a Catalunya s’estan preparant els pressupostos pel 2015, creiem necessari pressionar per exigir un canvi de rumb, perquè el governs de CiU i PP prioritzin l’inversió educativa, l’aturada de les retallades i la recuperació dels drets salarials i laborals robats els últims anys:

• No a la pròrroga dels pressupostos de 2014. El 2015 volem totes les nostres pagues!
• Recuperació de la paga de 2012.
• Establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
• Recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
• Restabliment de la jornada i el salari del personal interí al 100%.
• Cobertura de les baixes des del 1er dia.
• Millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
• Recuperació d’ocupació  i l’estabilitat.
• Recuperació de permisos per conciliació  i negociació de noves.
• Recuperació de drets socials: Fons Acció Social, primer estadi als 6è any, productivitat,...
• Baixada de ràtios.



És a les nostres mans aturar les retallades i obrir negociacions per la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys.



Exigim negociar els pressupostos pel 2015: ni pròrroga, ni retallades! Recuperem drets i sous!











Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada