27 d’octubre del 2014

24 d'octubre: 2n dia plantats a les portes del Departament d'Ensenyament

Avui divendres 24 d'octubre és el 2n dia de la presència indefinida a les portes del Departament que vam acordar en assemblea els i les delegades de CCOO Educació el passat 23 d'octubre.


  • Al peu d'aquesta entrada podeu trobar material de consulta relacionat amb la desinversió educativa del Govern de CiU...



Volem negociar els pressupostos de 2015:
  • Ni retallades, ni congelació!
  • Recuperem drets i salari!
  • Jornada i salari del 100% al personal interí i substitut

No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos:




  • condemnarien els empleats i empleades públics de Catalunya a patir una any més les brutals agressions i les retallades!


El material que hem repartit avui als treballadors i treballadores del Departament, i a totes les persones visitants, tractava la desinversió educativa que porta anys practicant el Govern de CiU.

Quina ha estat l’evolució de la inversió educativa del Govern de CiU?


2010
2014
Variació absoluta
Variació percentual
Pressupost Generalitat
39.699.266.100
36.132.731.700
-3.566.534.400
-8,98
Pressupost Departament d’Ensenyament
5.317.611.671
4.147.400.000
-1.170.211.671
-22,01
Despesa per alumne en €
4.495
3.202
-1.293
-28,77
Font: Elaboració pròpia a partir de les microdades de l’EPA (INE)

Una de les primeres conclusions a partir d'aquestes dades és que  l’educació NO és una prioritat de l’acció de Govern:
  • CiU ha retallat els pressupostos d'ensenyament un 22% mentre que els pressupostos de la Generalitat els ha retallat un 9%!

En què s'ha traduït aquesta greu retallada?:

Aquestes retallades que CCOO hem denunciant i combatut fins a la sacietat al llarg dels últims anys estan significant: 

La consolidació de les brutals retallades i falta de finançament que pateix l'educació pública.
La destrucció d'ocupació en el sector amb les seves conseqüències sobre la qualitat i l'equitat,  el menyspreu cap al professorat i cap al conjunt de treballadors/es de l'educació.
Les contínues retallades salarials des de l’any 2010.
L’empitjorament de les nostres condicions laborals.
La posada en marxa de contrareformes dictades més des de l'agenda ideològica que des del compromís per resoldre els problemes.
L'augment de l'alumnat i de ràtios.
La disminució d’equitat i erosió del dret a l’educació.


CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes, que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials, la recuperació de l’ocupació pública i la millora de les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores públics.


CCOO proposem continuar lluitant per posar fi a les mesures que el Govern de CiU havia anunciat com a excepcionals i de vigència limitada (decret de Govern 60/2012  del 26 de juny del  2012),  i que any rere any li estan donant vigència i continuïtat indefinida.


Exigim un canvi radical en les Meses de negociació. Els responsables de l’Administració i els del Departament d’Ensenyament han de convocar-les amb el número, voluntat, representats i el pressupost suficient que permetin una negociació real de cara als pressupostos del 2015. 

Aquesta negociació s’ha de fer abans de desembre de 2014, i en qualsevol cas abans d’una hipotètica dissolució de l’actual Parlament. No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien a patir una any més les brutals agressions als empleats i empleades públics de Catalunya. 

Per aquests motius, els delegats i delegades de CCOO Educació hem decidit en assemblea mantenir de manera indefinida la presència  a les portes del Departament d’Ensenyament. Convidem a la Consellera d’Ensenyament a obrir negociacions serioses amb els representants dels treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible. 

• Practiquem que és possible canviar el rumb i les prioritats pressupostàries.
• És a les nostres mans poder incidir per aturar les retallades i obrir negociacions per la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys.

Practiquem la possibilitat de guanyar!

















Si vols aprofundir en el tema...

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada